RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA står fast på at fotball-VM skal holdes i Brasil

Sist oppdatert:
Rio de Janeiro (NTB-AFP): FIFA vil absolutt ikke flytte på VM i fotball neste år. Det må holdes i Brasil, fastslår FIFAs generalsekretær Jerome Valcke.

- Confederations Cup (prøve-VM) finner sted i Brasil, og verdensmesterskapet må holdes i Brasil, sa Valcke like før han skulle delta på et møte med Brasils fotballforbund og den lokale organisasjonskomiteen i Rio de Janeiro fredag.

Dagen før deltok en million brasilianere i protester rundt omkring i landet. Misnøyen skyldes blant annet at Brasil har brukt store summer på å kunne arrangere VM.

President Dilma Rousseff satt fredag i krisemøte med regjeringen for å drøfte protestene. Etter tre timer ble møtet avsluttet uten et ord fra verken presidenten eller ministrene. Både Rousseff, utdanningsministeren og idrettsministeren forlot møtet uten å snakke med pressen, skriver avisen O Globo.

Presidentens kontorsjef, Gilberto Carvalho, sa tidligere fredag at protestene kan føre til at Brasil får problemer med å arrangere et stort katolsk ungdomsstevne i Rio de Janeiro om en måned. Pave Frans er blant dem som har meldt sin ankomst til Verdens ungdomsdag, som starter 22. juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere