Fiffig feiring av Ibsen

Thorbjørn Jagland likte «En folkefiende», Jens Stoltenberg «Gjengangere», mens Jonas Gahr Støre velger seg «Brand». Lørdag feiret de Henrik Ibsen med konge og dronning. Se bilder.

Det var høytidssus over borggården på Rådhusplassen da prominenser, Ibsen-kvinnene og statsråder skulle feire den offisielle åpningen av Ibsen-året 2006.

Gahr for Brand
- Jeg velger meg Brand, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre på spørsmål om hvilket Ibsen-stykke som hadde gjort mest stykke.

LES ALT OM FORESTILLINGEN HER

- Dessuten har jeg møtt disse Ibsen-damene tidligere i dag, og jeg gleder meg veldig til å se dem på scenen, sa han og siktet til Wenche Foss, Liv Ullmann, Ghita Nørby, Glenda Jackson, Isabelle Huppert, Claire Bloom, Lise Fjeldstad, Saoli Mitra og Angela Winkler.

De ni store skuespillerne ble alle tildelt Ibsen Centennial Award for sine tolkninger av Ibsens kvinner lørdag kveld.

Kongen i Gynts rike
Det er utenriksdepartementet som har invitert stjernene til Norge i samarbeid med Ibsen 2006. Utenriksminister Støre gledet seg derfor til et år med mye Ibsen.

Sist, men ikke minst var også kong Harald og dronning Sonja tilstede under lørdagens forestilling der de ble geleidet inn av drømmefigurer fra Peer Gynts rike, skapt av Norges fremste unge designere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.