Fikk 300 år for overgrep

Torres Baena

Torres Baena Foto: (antena3canarias.com/Youtube)

Hovedmannen fikk 302 år mens to meddømte ble dømt til henholdsvis 148 og 126 års fengsel.

16.03.13 14:48

Fredag falt dommen i Spanias største pedofilisak gjennom tidene. Domstolen i Las Palmas på Gran Canaria dømte den kjente karatetreneren Fernando Torres Baena til 302 års fengsel for 35 overgrep, skriver Canariajournalen.

Mange i Spania fulgte domsavsigelsen direkte på tv fredag.

Pedofilisaken fikk navnet Karatesaken fordi den hovedtiltalte, Fernando Torres Baena, drev en anerkjent karateskole i Las Palmas der overgrepene skjedde.

Hans kone og medarbeidere på karateskolen, María José González, er dømt til 148 års fengsel, mens treneren Ivonne Gonzalez er dømt til 126 års fengsel.

Selv om de tre nå har mottatt svært lange fengselsstraffer kan de i følge spansk lov likevel slippe ut etter 20 år.

Baena og hans medtiltalte har hele tiden hevdet sin uskyld, og mener at anklagene er et komplott satt i scene av konkurrerende karateskoler.

Flere barn som gikk på karateskolen har fortalt grufulle historier om hvordan de ble voldtatt av Baena. En jente fortalte hvordan Baena hadde tatt vare på henne og broren mens deres mor lå for døden. Baena skal ha gjort denne jenta til sin «kjæreste». Hun fortalte i retten at i de tre årene hun gikk på karateskolen var hun sjelden med på treningene. I stedet ble hun voldtatt på badet av Baenas, skriver Canaria Journalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.