Nevaeh Hall (10) kan ikke se, snakke, gå eller spise for egen hånd etter at hun ble utsatt for feilbehandling hos tannlegen i 2016.

Jenta fra Houston i Texas var fire år gammel da hun skulle til tannlegen for å få tenner rotfylt og trukket på grunn av forråtnelse i 2016.

Foreldrene tok henne med til Diamond Dentistry i Houston i Texas. Mens de ventet på venterommet i timevis, begynte den lille jenta deres å få anfall.

Tannlegen hennes, Bethaniel Jefferson, slo ikke alarm og bestemte seg for å behandle henne selv i stedet for å ringe nødnummeret. 4-åringen endte opp med å forlate tannlegeklinikken i en ambulanse, og ble innlagt på sykehus for alvorlig hjerneskade etter at hjernen ikke hadde fått oksygen.

– Det er hjerteskjærende. Jeg hadde aldri i verden trodd at noe slik kunne skjedd, heter det i uttalelse fra faren Derrick Hall tilbake i 2016, ifølge ABC Houston.

Erstatningskrav

Texas-familien har blitt tildelt 95 millioner dollar, eller 950 millioner norske kroner etter dagens kurs, i erstatning. Men familien vil sannsynligvis ikke få noe av pengene, skriver den lokale nyhetskanalen.

I følge familiens advokater fikk jenta for lite oksygen til hjernen da hun fikk et anfall på grunn av de fem forskjellige typene beroligende midler hun fikk av tannlegen. Den 269. delstatsretten i Houston fant tannlegen ansvarlig på grunn av hennes uaktsomhet torsdag i forrige uke.

Familiens advokat sa at juryen fant ut at Nevaeh, som i dag er 10 år, ble urettmessig holdt fast og bedøvet under besøket. Advokaten hevdet også at Jefferson holdt jenta borte fra foreldrene hennes da hun fikk anfall.

Men familien til Nevaeh vil trolig aldri få mesteparten av erstatningskravet, ettersom Jefferson allerede har betalt ut det maksimale beløpet hun var i stand til.

Summen som er betalt er ikke kjent, men den har blitt beskrevet som «småpenger» av familiens advokater.

– Problemet er at tannlegen har betalt det hun er god for, for lenge siden. Nå sitter vi her uten at vi kan foreta oss noe, heter det i en uttalelse fra Jim Moriarty, som er en av advokatene som representerer familien.

Ny rettsak

Jefferson ble fratatt tannlegelisensen i kjølvannet av skrekkbehandlingen i 2016, og skal møte i en ny rettssak for Nevaeh Hall sine skader i oktober.

Virksomheten hun jobbet for ser ut til å være nedlagt i dag.