Gå til sidens hovedinnhold

Fikk beskyttelse fra mafiaboss

Silvio Berlusconi inngikk en avtale med den beryktede organisasjonen Cosa Nostra.

Italias statsminister Silvio Berlusconi har en rekke ganger blitt koblet opp mot mafia, narkotikaforbruk og prostitusjon.

Men denne uken bekreftet dommere i en domstol i Palermo, Sicilia at Berlusconi hadde hatt et møte med den beryktede mafiabossen Stefano Bontate i 1975. Berlusconi skal ha inngått en avtale med den beryktede mafiaorganisasjonen, også kjent som Cosa Nostra.

Ønsket en garanti
Berlusconi, som allerede den gang var en styrtrik industrileder, ønsket en garanti for at mafiaen ikke skulle kidnappe noen av hans familiemedlemmer, skriver The Times.

På den tiden var kidnapping en av de mest lønnsomme aktivitetene for mafiaen på Sicilia. Dette førte til et langt forretningsforhold mellom Berlusconi og mafiaen, hvor førstnevnte betalte Cosa Nostra 100 millioner lire, som tilsvarer 500.000 kroner, i beskyttelsespenger hvert år over en lengre periode.

Det tidligere høytstående mafiamedlemmet Francesco Di Carlo, som ble arrestert for narkotikasmugling mellom Sicilia og England, var også til stede på møtet.

- Berlusconi sa han var engstelig for sine barn, han var urolig for alle kidnappingene, og han ønsket en garanti for at familien hans skulle få være i fred, sier Di Carlo, som også var til stede på møtet.

Falsk beskjedenhet
En av mafiatoppene i Palermo på Sicilia, Stefano Bontate, svarte med falsk beskjedenhet, skriver The Times.

- Jeg er faktisk ikke så viktig, men siden du spør, så kan jeg forsikre deg om at dine barn ikke vil komme til skade, sa Bontate, ifølge Di Carlo.

Videre sa Bontate at Berlusconi måtte gjerne slå seg ned på Sicilia, og at de ville stille seg til rådighet.

Berlusconi hadde imidlertid ikke noe ønske om å etablere seg på mafiaøya, men:

- Til slutt sa Berlusconi at han også ville stille seg til rådighet for oss. Jeg vet ikke om folk fra Milano mener noe annet med det enn sicilianerne, fordi for oss i Cosa Nostra - når noen sier at de stiller seg til rådighet - så gjelder det absolutt alt, sier Di Carlo.

En mann av ære
Forhandlingene endte med at mafiaen sendte «en mann av ære» til Berlusconis eiendom i Acore utenfor Milano for å beskytte familien.

Berlusconi fortsetter imidlertid med å benekte enhver tilknytning til mafiaen.

Stefano Bontate ble skutt og drept av en rivaliserende mafiafraksjon i 1981. Drapet resulterte i en omfattende mafiakrig som endte med at flere hundre mafiamedlemmer ble drept.

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet

Kommentarer til denne saken