Fikk besøk av søsteren i fengselet

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

05.08.14 11:03

Kinshasa (NTB): Joshua French fikk møte sin søster for første gang på fem år da hun besøkte fengselet i Kinshasa lille julaften.

- Det var helt fantastisk å se søsteren min igjen. Det har gått altfor lang tid, sier Joshua French til TV 2.

French forteller at han skulle spise julemiddag sammen med sin mor Kari Hilde og søsteren Hannah i Ndolo-fengselet i Kinshasa i 12-tiden julaften.

- Jeg ser fram til at vi får dekket et lite julemåltid for oss tre og jeg gleder meg til å spise pinnekjøtt, forteller French.

Tidligere på dagen fikk den dødsdømte 31-åringen som har både norsk og britisk statsborgerskap, besøk av representanter for den britiske ambassaden i fengselet.

- Dopet ned og kvaltMoland
- Jeg føler jeg har britenes støtte, og det betyr mye, sier Joshua French.

Kongolesisk politi tok i begynnelsen av desember ut drapstiltale mot French. Ifølge kongolesiske militærmyndigheter skal han ha dopet ned og kvalt kameraten Tjostolv Moland på cellen 18. august i år.

Kongolesiske etterforskere hadde imidlertid erklært seg enige med de utsendte Kripos-etterforskerne i Kongo som konkluderte med at det ikke lå noe kriminelt bak dødsfallet.

7. januar
Advokat Hans Marius Graasvold bekreftet mandag overfor NTB at en rettssak mot French er berammet til 7. januar. Utenriksminister Børge Brende (H) sa i et intervju med TV 2 samme dag at saken til French har tatt en ny og svært alvorlig vending.

Over nyttår vil Graasvold selv reise til Kongo for å bistå French i forberedelsene til rettssaken som vil skje i regi av den militære straffedomstolen i Kinshasa. En rettssak vil av praktiske årsaker trolig bli avholdt inne i fengselet hvor French allerede soner i dag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.