RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ragnhild Enoksen (Nordlys)

Fikk blomst av mannen som overfalt og ranet henne

Men voldsofferet klarer ikke å tilgi.

- For andre sin del jeg håper at unnskyldningen og angeren er alvorlig ment, og at den varer. Om jeg hadde hatt noen fiender, så hadde jeg ikke ønsket at de skulle oppleve det samme som jeg gjorde i sommer. Men for min del kunne de ha spart seg for den blomsterbuketten og det kortet som de sendte. Jeg klarer ikke å tilgi disse guttene, ikke før det har gått lang, lang tid og det viser seg at de har tatt til vett, sier Elly Hansen til Nordlys.

Stoppet og ranet
Det var natt til 1. juli i år hun ble overfalt av to unge menn som stoppet bilen hun kom kjørende med langs E6. Hun var på vei fra Oksfjord hjem til Sørkjosen, men nådde ikke lenger enn til Straumfjordbotn, noen kilometer nord for Storslett.

Straks bilen sto stille, åpnet de to mennene dørene, hoppet inn - før en av dem gikk løs på henne.

- I ettertid har flere spurt meg om jeg skal stoppe flere ganger for å ta opp haikere. Men jeg ville aldri ha tatt på ukjente menn om de hadde haiket på vanlig måte, sier Elly Hansen, og forteller:

- De stilte seg midt i veibanen slik at jeg ikke kunne kjøre forbi. Jeg måtte stoppe. Straks bilen sto stille, hoppet de inn og forlangte at jeg skulle kjøre dem til Skjervøy.

Hun sier at begge virket ruset, hun ble redd og mannen som satt i passasjersetet foran ble mer og mer aggressiv. Først brukte han munn og kalte henne, deretter gikk han løs både på bilen og henne.

Mannen i baksetet prøvde å roe den aggressive ned og ropte navnet hans flere ganger. Slik hadde politiet et spor å gå etter den dagen bilen ble funnet, ramponert og forlatt på Skjervøy.

MEST LEST PÅ NETTAVISEN:

Meldte seg

De to mennene kastet henne ut av bilen, kjørte vekk og lot henne stå igjen på veien, blodig og forslått. Hun fikk etter hvert hjelp, og kontakt med lege og politi, men visste ikke hvem de to mennene var.

Stor var overraskelsen da de etter noen dager meldte seg selv for politiet og det viste seg at de kom fra den bygda der hun selv har vokst opp og der hun hadde vært på tur, fra Oksfjord.

- Jeg kjenner et par av foreldrene til de to mennene, pleide å nikke og hilse på dem når vi traff hverandre. Jeg har truffet faren til den ene karen etterpå, men ingen av oss klarte å se på hverandre. Dette må være vondt for familiene til de to, sier Elly Hansen.

«Hilsen angrende synder»
Mannen som prøvde å roe ned kameraten, meldte seg selv for politiet noen dager etter overfallet.

Seinere sto han fram i Framtid i Nord og ga uttrykt for at han angret bittert på det han hadde gjort.

- Det var den voldelige av de to som sendte blomster og kort til meg, sier Elly Hansen, og viser fram det han skrev:

«Jeg ber så mye om unnskyldning for at jeg slo deg. Jeg har angret dypt på det som hendte og håper at det går bra med deg. Jeg har ikke rørt alkohol siden dette skjedde. Jeg er skremt fordi jeg ser hvor mye det kan ødelegge for meg og andre. Jeg har aldri vært voldelig før, og ber så mye om unnskyldning for oppførselen min. Jeg forventer ikke at du skal tilgi, det er vanskelig å tilgi meg selv at jeg oppførte med slik. Håper at du har det bra og ønsker deg alt godt. Hilsen angrende.»

Les flere nyhetssaker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere