Fikk bomregning for punktert og bortgjemt traktor

Foto: Bent Are Iversen (Firda.no)

Ifølge bomringen i Bergen skal denne traktoren ha kjørt gjennom byen i august.

30.12.09 15:52

Men traktoren har i flere år stått med flate dekk og flatt batteri på ei løe 19 mil unna.

- Jeg fikk i alle fall en morsom historie ut av regningen som kom i posten i begynnelsen av desember, forteller traktoreier og prest Einar Skudal fra Naustdal til Firda.

Ikke vært på veien på flere år
I regningen som kom i posten ble det hevdet at traktoren hans med registreringsnummer TV 6104, hadde passert bomringen i Bergen i sommer.

- Traktoren har ikke vært ute på riksveien på flere år. Den er gammel og står på løa med flatt batteri og flate dekk, sier en lattermild Skudal.

Sende humoristisk brev
Han sendte et brev til Bro- og tunnelselskapet i Bergen der han i en humoristisk tone la til at han skulle betale de 15 kronene dersom de kunne skaffe bildebevis på at den gamle traktoren hadde kjørt gjennom Bergen i august.

Kort tid etter fikk han svar tilbake om at det hadde skjedd en feil og at han kunne se bort fra regningen.

- Ikke stort problem
Driftssjef Grethe Kleppe i Bro- og tunnelselskapet i Bergen mener feilsendte regninger ikke er noe stort problem ved bomringen i Bergen.

- Jeg mener ikke vårt antall feilsendte regninger er særlig mange sett i forhold til trafikkmengden bomringen håndterer årlig. Det er snakk om cirka en halv million biler. I tillegg kommer alle de med AutoPassbrikker, seier Kleppe.

Les flere saker i Firda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.