RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk brev 286 år for sent

Det tyske postvesenet har satt ny og soleklar rekord i å levere et brev for sent.

En representant for den lutherske kirken i Eisenach forsøkte i 1718 å sende et brev til den nærliggende byen Ostheim. Brevet ga Ostheim tillatelse til å ansette en ny administrativ leder for prestegjeldet etter at den forrige døde.

Brevet ble imidlertid levert til en annen by ved navn Ostheim, i nærheten av Frankfurt. Der ble brevet bevart i byarkivet.

Lokalhistorikeren Karl Schneider (73) fra byen Ostheim-vor-der-Rhoen oppdaget feilsendelsen da han diskuterte arkivmateriale med en kollega fra den andre Ostheim.

Onsdag kom brevet endelig frem til Ostheim-vor-der-Rhoen.

- Dette er sannsynligvis det tidligste eksempelet på et brev som er sendt til feil adresse, men feilsendelsen fikk ikke noen historisk betydning. Ostheim-vor-der-Rhoen ansatte en ny kirkeleder selv om brevet ikke kom frem, sier Schneider ifølge Ananova.

På begynnelsen av 1700-tallet ble postombæringen utenfor de store byene i Tyskland ofte utført av omreisende kveghandlere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere