RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk brev fra barn

Anders Behring Breiviks er utsatt for omsorgssvikt, ifølge forfatteren.
Anders Behring Breiviks er utsatt for omsorgssvikt, ifølge forfatteren. Foto: Junge, Heiko
Sist oppdatert:
Ila fengsel varslet barnevernet om brevene fra barn og unge til massemorderen Anders Behring Breivik.

- Det kan dreie seg om alt fra barnetegninger til politisk engasjert ungdom. Antall brev eller alder på disse avsenderne vet jeg imidlertid ikke, Breiviks advokat, Tord Jordet, til NRK.

Etter at Anders Behring Breivik fikk opphevet brevkontrollen overleverte Ila fengsel en rekke brev fra unge og mindreårige.

Fengselet varslet barnevernet som igjen kontaktet foreldrene til barna som hadde sendt brev til Breivik. Etter dette har brevene fra mindreårige stoppet opp.

Breivik har også fått en rekke kjærlighetsbrev fra gutter og jenter under myndighetsalder. Jordet poengterer at også barn har ytringsfrihet og at det ikke er hjemmel i loven for å stoppe utlevering av disse brevene til Breivik.

Breivik selv mener at støttebrevene utgjør 90 prosent av posten til ham, og massemorderen bruker mye tid på å besvare brevene. Ila fengsel stopper mange av brevene som han ønsker å sende ut av fengselet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere