RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk brev om at faren var død - det var helt feil

FIKK DØDSBUDSKAPET: - Jeg fikk sjokk da jeg så brevet. Det knøt seg i magen, sier Morten Gulløy.
FIKK DØDSBUDSKAPET: - Jeg fikk sjokk da jeg så brevet. Det knøt seg i magen, sier Morten Gulløy. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Nylig mottok Morten Gulløy brev fra kemneren i Grenland om at faren var død. Men det alvorlige budskapet viste seg å være aldeles galt.

Den utflyttede breviksmannen Morten Gulløy bor nå i Molde, og nylig dumpet det et skremmende brev fra Kemneren i Grenland ned i postkassa, skriver Telemarksavisa.

- Jeg fikk sjokk da jeg så brevet. Det knøt seg i magen, forteller Gulløy.

- Veldig spesielt
Brevet fra den kommunale skatteoppkreveren var adressert til: Alf Lunde Gundersens dødsbo c/o Morten Gulløy. Gundersen er altså Gulløys far.

- Det er veldig spesielt å få krav til min fars dødsbo – siden han ikke er død, sier Gulløy.

Faren, som også er fra Brevik, har de siste årene bodd i Thailand.

- Han er ikke av typen som ringer så ofte, men jeg har av og til kontakt med ham på Facebook. Og jeg logget meg raskt på for å sjekke om kemneren visste mer enn det jeg gjorde. Jeg ble jo veldig urolig, og så for meg at jeg måtte kaste meg på et fly til Thailand for å hente min døde far, sier Gulløy.

Han kunne roe seg ned da han så at faren nylig hadde lagt ut meldinger på nettstedet. Men han skjønner ikke hvordan kemnerkontoret kunne sende ut et galt dødsbudskap.

- De burde sjekke mye nøyere for de sender ut et slikt brev til pårørende. Det opplevdes svært ubehagelig, og jeg fatter ikke hvordan dette har kunnet skje, sier Gulløy.

Beklager feilen
Kemneren i Grenland får tilsendt skatteoppgjør på mange skatteytere som ikke har fast bopel, opplyser rådgiver Hanne Ulvin.

- Av bunken med dem uten fast bopel, er de fleste dødsbo. Derfor antok vi i dette tilfellet at det var et dødsbo, sier Ulvin.

- Men sjekker dere ikke sakene nærmere før dere sender ut noe så alvorlig som et dødsbudskap?

- Vi forsøker å spore opp dem som bor utenlands, og som ikke har adresse i Folkeregisteret – slik som i denne saken. Men her har vi altså tatt manglende fast bopel for å være et dødsbo. Det skal ikke skje. Men det er gjort en menneskelig feil. Vi legger oss helt flate og beklager, sier Ulvin. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LEGGER SEG FLAT: - Her er det gjort en menneskelig feil. Vi legger oss helt flate og beklager, sier rådgiver Hanne Ulvin hos Kemneren i Grenland.


Hun kjenner ikke til at det er gjort liknende feil tidligere ved kemnerkontoret.

- Det er ikke normalt at vi gjør slike feil. Men vi skal nå gjennomgå våre rutiner, og se hvordan vi kan gjøre dette bedre, sier Ulvin.

Kemnerkontoret vil også kontakte de berørte i saken.

Sjekker pulsen
TA oppnådde kontakt med den antatt avdøde Alf Lunde Gundersen ved å gå inn på Facebook. På en melding svarer han: – Alle er i live, så alt er vel og bra. Jeg sjekker pulsen hver morgen før jeg står opp, og foreløpig så finnes den.

Gundersen synes det er underlig at kemneren har sendt et slikt brev til sønnen.

- Ikke noe unormalt
- Jeg har ikke kjennskap til innholdet i brevet. Men så langt har jeg ikke fått noen signaler på noe som helst unormalt. Min uførepensjon kom som normalt for 10 dager siden. Jeg skal ta en tur til Sjømannskirken og snakke med dem, da jeg vet de har mye kontakt med Nav i Norge, skriver Gundersen.

Han jobbet tidligere som rørlegger på Trosvik-verftet i Brevik i 20 år, før han skadet seg og ble arbeidsufør.

Og han lever altså nå i Thailand.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere