*Nettavisen* Nyheter.

Fikk dagpenger av Nav - hadde to jobber

I halvannet år lurte 30-åringen til seg dagpenger. Da han ble avslørt hadde han mottatt 236.331 kroner han ikke skulle hatt.

Ullensaker-mannen la alle kortene på bordet da han ble avslørt som trygdesvindler, skriver Romerikes Blad.

I en periode på halvannet år unnlot han å opplyse til Nav hvor mye han jobbet - hos to forskjellige arbeidsgivere.

Det førte til at han i løpet av perioden fikk utbetalt 236.331 kroner han ikke skulle hatt.

I øvre Romerike tingrett er 30-åringen nå dømt til fengsel i 60 dager for bedrageriet. Domfelte har vedtatt dommen

- Koster samfunnet dyrt
I den ferske dommen fra Øvre Romerike tingrett slår tingretten fast at bedrageriet må straffes med ubetinget fengsel. De legger blant annet til grunn at beløpet er stort.

«Allmennpreventive hensyn tilsier at trygdebedrageri straffes strengt. Vår trygdeordning er basert på tillit. Misbruk av ordningen koster samfunnet dyrt, samtidig som det kan være ødeleggende for oppslutningen rundt trygdeordningene», heter det i dommen.

I formildende retning har tingrett lagt vekt på mannens tilståelse.

95 millioner så langt i år
NAV har anmeldt 427 personer for å ha svindlet til seg 95 millioner kroner hittil i år, skriver Nav selv i en pressemelding i sommer.

Svindel av arbeidsavklaringspenger og dagpenger topper statistikken med til sammen 329 anmeldte personer. 131 personer er anmeldt for svindel av arbeidsavklaringspenger (AAP) for 37 millioner kroner. Det er en økning på 26 millioner fra samme tid i fjor. 198 personer er anmeldt for svindel av dagpenger for til sammen 31 millioner kroner.

- Velferdssystemet er basert på tillit. De aller fleste er ærlige, men for å beskytte våre gode ordninger er det viktig at vi i størst mulig grad avdekker svindel, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Les flere saker i Romerikes Blad


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag