Gå til sidens hovedinnhold

- Fikk en del meldinger som var... smigrende

Oppmerksomheten rundt «Norges slappeste sommerjobb» gjorde at Jeanette fikk hemmelig nummer.

Denne saken var planlagt publisert lørdag 23. juli, og ble av naturlige årsaker utsatt på ubestemt tid. Grunnet enorm interesse rundt den første saken om Jeanette, velger vi nå å publisere saken som skulle fortelle hvordan det hadde gått med jenta som hadde «norges slappeste sommerjobb».

MAJORSTUEN (Nettavisen): På et pledd i Hygeaparken sitter Jeanette Juul Jensen (26) og spiser boller sammen med to venninner.

Det er ikke så lett å se at hun er på jobb. Under tittelen «Gressvokter» har Jeanette i oppgave å følge med på at to robotgressklippere gjør det de skal. Husqvarna, som står bak stuntet, kaller det «Norges slappeste sommerjobb».

Men Jeanette er alt annet enn slapp.

- Timene raser forbi. Jeg er en kreativ person og da er ikke syv timer så veldig lenge, forteller hun til Nettavisen. Hun har nå sett på at gresset gror - og klippes ned - i litt over én uke.

- Jeg får mye besøk av familie og venner. Jeg har fått utrolig mye kvalitetstid med dem i sommer. I tillegg kommer det mange fremmede folk og det syns jeg er hyggelig, sier hun.

Stuntet fikk mye oppmerksomhet i media allerede da søknaden ble lagt ut på Finn.no.
Les stillingsannonsen her

Måtte få hemmelig nummer
Selv merket Jeanette forskjellen etter et innslag på TV2 Nyhetene.

- Der spiser jeg en is nemlig, og det var det mange som bet seg merke i. Jeg fått en del meldinger fra fremmede folk, som har vært...smigrende. Men de svarer jeg ikke på, det var jo ikke akkurat det som var meningen med denne jobben!

Hun understreker likevel at reaksjonene stort sett har vært positive.

- Noen spør seg hvordan noen kan ha en sånn jobb, om det ikke blir fryktelig kjedelig og så videre. Folk stikker jo innom. Mange er nysgjerrige på selve stuntet og vil se det med egne øyne. Og så er det noen som kommer for å få hilst på og snakke med meg, forteller hun.

- Har ikke nok tid
Syv timer i parken hver dag virker som en ypperlige måte å tilbringe sommeren på, vil mange mene.

- Men blir det ikke fryktelig kjedelig etterhvert?

- Jeg føler ikke at jeg får tid til alt det jeg trodde. For eksempel har jeg ikke tid til å lese bøkene ferdig. Så tegneserier funker best, de har litt kortere historier. I tillegg har jeg tilgang på nett, så jeg holder meg oppdatert på nettaviser og sosiale medier.

Dagene går med til besøk, prating og badmington med de som har lyst til å være med.

- Jobben tar vekk noen sperrer og jeg kommer lett i kontakt med folk. Den type sosial interaksjon synes jeg er spennende, forteller Jeanette.

Hun forteller at mange stopper opp og titter, og at en del gir henne tommelen opp.

- En dag var det tett med folk som sto med mobilkameraene sine langs gjerdet av parken, sier hun.

Lønn: 25.000 kroner
Jeanette jobber tirsdag til lørdag frem til 5. august, og tjener 25.000 kroner på opplegget. Selv om jobben i stor grad består av å slappe av syns hun lønna er rettferdig.

- Ja, det er verdt det. Det er vanskelig å forklare hvor mange som er innom. Jeg tror Husqvarna får full valuta for prosjektet. På lørdag på Tjuvholmen stoppet folk opp, stilte spørmål og avløste hverandre konstant i sju timer.

Hun er opptatt av å være imøtekommende og åpen overfor nysgjerrige tilskuere.
- Jeg henter nok inn timeslønna der, mener hun.

Les mer om Jeanettes oppdrag her: Hun har Norges slappeste sommerjobb

Ute uansett vær
Til tross for at hun blir nødt til å sitte ute syv timer daglig er Jeanette en av de få som ikke klager over sommerens mildt sagt skiftende vær.

- Jeg har sluppet ganske billig unna. Søndagen jeg var på Tjuvholmen var den éne dagen det regnet skikkelig. Da tasset jeg rundt og ble temmelig våt. Så jeg forsøkte å ikke sitte for mye stille, og snakket med folk fra restauranter og sånt. Matet fugler...

Ellers har det vært mest sol eller overskyet, påpeker hun.

Til høsten håper Jeanette å få seg jobb innen produktdesign, som hun er ferdigutdannet i («så jeg har jo en viss interesse for roboter», som hun sier). Hun har også ambisjoner om å trene mer wrestling, som hun ønsker å drive med på proffnivå.

- Det er i grunnen veldig digg med en slapp sommerjobb. Wrestling er knallhard trening, to-tre ganger i uka, og jeg trenger å slappe av, forteller hun.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken