RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk en million i bot for ulovlig tilgang til betal-tv

Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011.
Norge har nok en gang kommet dårligst ut blant de skandinaviske landene. Andelen piratkopiert PC-programvare i omløp i Norge har riktignok gått tilbake med to prosentpoeng fra 29 prosent i 2010 til 27 prosent i 2011. Foto: Comstock
Sist oppdatert:
Vel 80 personer landet rundt er ilagt forelegg for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-tv.

Vel 80 personer landet rundt er ilagt forelegg for å ha kjøpt ulovlig tilgang til betal-tv fra to forretningsdrivende på Finnsnes i Troms. De fleste foreleggene er allerede vedtatt.

I november 2010 ble to menn i 40-årene pågrepet og siktet for ulovlig formidling av fjernsynssendinger. De to er forretningsdrivende på Finnsnes, og har solgt såkalte kortdelingsløsninger.

12.000 hver
De vel 80 personene som er ilagt forelegg, på 12.000 kroner hver, har kjøpt dekoder, mottatt krypterte tv-signaler og hentet inn krypteringskoder fra datatjenere til de to forretningsdrivende.

På denne måten har de skaffet seg ulovlig tilgang til Canal Digital og Viasats tv-sendinger og påført disse selskapene et tap, jf. straffelovens § 262 ved rettsstridig å ha brutt en beskyttelse eller på lignende måte skaffet seg selv eller andre en vinning ved å få tilgang til fjernsynssignaler.

Saken omhandler et ulovlig kortdelingsnettverk (card sharing), og etterforskningen har avdekket at nettverket har vært i drift fra sommeren 2006 til oktober 2010.

Nettverk på 80
Ved gjennomgang av beslag hos de to forretningsdrivende har politiet identifisert vel 80 personer som var aktive i nettverket i oktober 2010.

Lenvik lensmannskontor har etterforsket saken, etter anmeldelse fra Stop Norge, tv-bransjens antipiratorganisasjon.

Saken mot foretaket og de to forretningsdrivende som har stått for formidlingen av ulovlig tilgang til betal-tv er ferdig etterforsket og påtaleavgjort, og saken starter 5. september i Senja tingrett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere