RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk erstatning for nerveskade etter vaksinering

Oslo (NTB): Siden 2008 har tre personer fått erstatning etter å ha fått lammelser i kroppen som følge av influensavaksine.

Blant dem er en kvinne i 50-årene som fikk spasmer, ryggsmerter og mistet følelsen i armer og bein. Norsk pasientskadeerstatning mener dette skyldes vaksinen som kvinnen fikk i 2010, melder NRK.

- Hun har fått en alvorlig skade som gjør at hun aldri blir helt frisk. Kvinnen fikk disse plagene på grunn av vaksinen, sier kommunikasjonssjef Øydis Castberg i Pasientskadeerstatningen.

Rundt 400.000 nordmenn tok vaksine mot sesonginfluensa i fjor da Statens legemiddelverk mottok melding om fem personer som fikk et sjeldent syndrom etter å ha fått vaksinen.

- Guillain-Barrés-syndromet er en nervelammelse hvor det dannes antistoffer mot nervene som gjør at pasienten blir lammet. Nervene slutter å fungere. Heldigvis kommer de fleste seg igjen og blir bra, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

Studier har vist at det kan være en sammenheng mellom influensavaksine og alvorlige nevrologiske sykdommer, men det får ingen konsekvenser for godkjenninger av vaksinene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere