*Nettavisen* Nyheter.

Fikk erstatning for vitser om Irland

Foto: Steve Blythe (Wikimedia Commons)

Saksøkte rederiet for etninsk diskriminering.

23.08.12 21:16

Cruise-passasjerer har ofte en tendens til å saksøke rederiene dersom ferine ikke helt blir som planlagt. Denne historien overgår likevel alle forsøkene, og forsøket lyktes.

Iren John Wolfe var på cruise-ferie med kona i Karibien med skipet Oriana, og ante fred og ingen fare da de dro på stand-up med båtens innleide komikere.

Fikk 1000 pund
Til Johns store forskrekkelse tøyset de med irske stereotyper, og han ble så fornærmet at han både klaget til mannskapet om bord, og til rederiet da han kom tilbake fra ferien.

Med løfter om at noe slikt aldri skulle skje igjen, fikk mannen et gavekort på 1.000 pund fra rederiet P&O som en plaster på såret, under henvisning til forbudet mot etnisk diskriminering.

74-åringen ble derfor svært fornærmet da han på nytt prøvde seg på en cruiseferie med det samme rederiet.

Nok en gang opplevde han nemlig at komikerne på scenen spøkte med den irske befolkningen, og nok en gang gikk han til sak mot rederiet.

Pågått i tre år
Den pensjonerte byggmesteren fører sin egen sak for domstolene, og viker ikke en tomme.

Han forlanger at rederiet må dømmes for brudd på diskriminerings-lovgivningen og EUs direktiv om likebehandling mellom personer uavhengig av rase eller etnisk opprinnelse.

Denne gangen påberopte rederiet seg immunitet, siden komikerne ikke var ansatt, men hyret inn fra et eksternt selskap, som rederiet mente måtte holdes juridisk ansvarlige for vitsene.

Konflikten har nå vart i over tre år, og den har blitt utsatt flere ganger. Rederiets juridiske team hevder at saken ikke omfattes av britisk jurisdiksjon, fordi den ikke fant sted i britiske farvann.

P&O, som er et av verdens største cruiseselskap, hevder også at mannen ikke har anledning til å kreve mer erstatningspenger, siden det var en del av avtalen da han mottok de første 1.000 pundene.

Forlik
Saken skulle etter planen komme opp til domstolen i Manchester, men partene har nå inngått et forlik.

Wolfe vil ikke kommentere hvor stort beløp han har fått, men ifølge TheGuardian skal det dreie seg om et femsifret beløp.

En talsmann for P&O bekrefter at saken er løst utenfor retten.

Nå gjenstår det å se om ekteparet tør å begi seg ut på nye komishow i framtiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.