Gå til sidens hovedinnhold

Fikk fengsel i stedet for samfunnsstraff

Oslo (NTB): En mann som truet kona og barna sine på livet gjentatte ganger, kan ikke dømmes til samfunnsstraff, ifølge Høyesterett.

45-åringen ble funnet skyldig i mishandling i familieforhold etter at han gjennom en toårsperiode hadde truet med å ta livet av familien ved 14-15 anledninger.

Oslo tingrett dømte ham til fengsel i 120 dager, mens Borgarting lagmannsrett kom satte straffen til 45 dagers fengsel pluss 75 timers samfunnsstraff. Retten mente forholdene lå til rette for en slik reaksjon på grunn av 45-åringens spesielle personlige forhold.

Mannen hadde lavt funksjonsnivå, og var redd for at han ville miste jobben sin hvis han måtte sone et lengre fengselsopphold. Han fryktet at han da ville falle helt ut av arbeidslivet. Tiltalte hadde problematisk helsesituasjon, og ringvirkningene ville bli mye større enn det straffen var ment for, argumenterte hans forsvarer.

Høyesterett var delt tre mot to i spørsmålet om det var grunnlag for samfunnsstraff. Flertallet kom til at straffen settes til åtte måneders fengsel, men at fire måneder gjøres betinget. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene