*Nettavisen* Nyheter.

Fikk føling - dømt for uaktsomt bildrap

Sogndal (NTB): En bilfører med diabetes er dømt til fengselsstraff etter en dødsulykke i Amlatunnelen i Sogndal i 2010. Retten mener han burde skjønt at han ikke lenger var skikket til å kjøre bil.

En 52 år gammel kvinne omkom da mannen, som er i 30-årene, kom over i feil kjørefelt med bilen sin, melder NRK. Han har hatt diabetes 1 i mange år, og Sogn tingrett mener han ikke tok det alvorlig nok at sykdommen hadde forverret seg den siste tiden.

Mannen er dømt til 60 dagers fengsel, men halvparten av straffen gjøres betinget. Han må også betale 255.000 kroner i erstatning til kvinnens etterlatte. Forsvarer Ole-Petter Grythe Hoff sier de vil anke saken.

Mannen forklarte at han vanligvis bare én gang i året får et så alvorlig tilfelle av føling at han trenger hjelp. Retten mener mannen prøvde å bagatellisere og bortforklare at han den siste tida hadde vært oftere plaget av sykdomsanfall.

Sogn tingrett viser også til at mannen ikke opplyste om forverringen da han åtte måneder før ulykken fikk fornyet helseattesten for å beholde førerretten. Vitner forklarte seg også om ustabil kjøring fra mannen i forkant av ulykken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.