*Nettavisen* Nyheter.

Fikk GHB i øl, var døden nær

Knut Inge Evensen var på en snartur hjemme i Numedal, sammen med forloveden Linn Anette Vangen og deres to barn, da noen helte GHB i ølet hans. Først sju måneder etterpå begynner han å komme i normalt gjenge. Foto: Kjell Ove Holsbøvåg

Knut Inge Evensen var døden nær etter at noen helte GHB i ølet hans.

05.10.12 15:25

Det ble starten på et sju måneders mareritt for tobarnsfaren, skriver Tidens Krav.

Onsdag denne uka var 26-åringen – som bor i Sunndal – tilbake på jobb i Kristiansund, nøyaktig sju måneder etter at han uforvarende fikk i seg en dose av det som mest sannsynlig var det farlige narkotiske stoffet GHB.

Evensen var på besøk hjemme i Numedal sammen med forloveden Linn Anette Vangen (24) og de to døtrene på ett og tre år. Mens hun var hjemme med barna, gikk han på det lokale utestedet sammen med gamle venner.

Utpå kvelden kjente 26-åringen at han begynte å bli dårlig.

- Så husker jeg ikke stort mer, forteller han.

Kramper
Resten av hva som skjedde den kvelden, er det forloveden Linn Anette som må fortelle.

- Jeg fikk i 23.30-tida melding fra lillesøsteren hans om at han ikke følte seg bra, og kom hjem. Da han kom inn ytterdøra, segnet han om. Jeg ble vel egentlig litt sint, for jeg tenkte han hadde fått for mye å drikke. Men jeg fikk kledd av ham, og slept ham opp i senga.

Ikke lenge etterpå begynte det å komme støy fra soverommet. Da Vangen skulle se etter, hadde forloveden fått hodet inn i putevaret og kastet opp. Samtidig gikk armer og bein i kramper. Plutselig satte han seg opp i senga og veltet ned på gulvet.

Forloveden skjønte raskt at dette var noe mer enn en vanlig beruselse, og tilkalte svigermor for å hjelpe til.

Helikopter
Deretter ble det ringt etter lege og ambulanse. Knut Inge Evensen hadde ikke før kommet ut i ambulansen før han sluttet å puste. Det ble klart at det sto om livet, og helikopter ble rekvirert.

Turen gikk til Drammen sykehus, hvor han ble lagt i respirator og kunstig koma.

På formiddagen dagen etter ble Evensen vekket. Han husker fortsatt ikke så mye, utover at han var i dårlig form.

- Han hadde det som lignet på abstinenssymptomer, svettet, frøs og kastet opp, forteller forloveden.

Legene fant ikke noen forklaring på dette, og sendte 26-åringen hjem igjen. Kort tid etterpå fikk han nye pusteproblemer. På nytt gikk turen til Drammen med helikopter.

Underveis sluttet han å puste tre, fire ganger på kort tid. Pustestans er den hyppigste dødsårsaken ved en overdose GHB.

Denne gangen ble Evensen liggende på sykehuset i to uker. Legene fant fortsatt ikke noe som kunne forklare det som hadde skjedd.

Vanskelig
Tiden etter at paret og barna kom hjem til Sunndal, har vært tøff.

Av legene ble Evensen forespeilet at det kunne ta alt fra to til seks måneder å bli bedre. Det skulle ta sju. Først de siste to ukene har formen svingt seg opp for alvor.

Ingen aner hvor stor dose GHB Knut Inge Evensen fikk i seg. Selv har han ingen erfaring med stoff, og er sjelden på fest.

Saken har aldri blitt etterforsket. Og selv har han ingen anelse om hvem som kan ha puttet stoffet i drikken.

- Det er vanskelig for politiet når det ikke ble tatt prøver tidsnok, sier Linn Anette Vangen.

Les andre saker fra Tidens Krav her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.