*Nettavisen* Nyheter.

Fikk hai i garnet

Kristoffer og Espen viser stolte fram haifangsten. Foto: (TV3)

Robinson-deltakerne fikk et uventet festmåltid da de sjekket fiskegarnet.

(SIDE2:) At det er lite mat på Robinson er noe alle vet. Deltakerne får en knapp neve ris om dagen å overleve på fra produksjonsselskapet, resten må de finne eller fange selv.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Lag Nord vant et fiskegarn i en av de første konkurransene, noe de har forsøkt å utnytte til det maksimale. Og i søndagens episode fikk de full pott på en av svømmeturene ut til garnet.

I gryta
To små haier har nemlig surret seg fast.

- De har jobbet hardt med å komme seg ut av det garnet, påpeker Astrid da fangsten vises fram.

- Nå blir det haifinnesuppe, jubler Kristoffer.

Haiene blir kjapt renset, skåret i biter og lagt i wokpanna.

Smakfullt
- Se på det der. Det er mer enn en kotelett til hver, sier Astrid lengselsfullt mens de venter på at fisken steker. Haien glir ned på høykant og alle er mette og fornøyde.

- Matsituasjonen nå har vært fantastisk. Jeg bare merker det nå hvor mye det betyr at vi får noe annet enn kokos, sier Astrid.

Det virker ikke som at haifangst i garnet avskrekker deltakerne fra å svømme rundt i havet ved den malaysiske øya, og TV3s presseansvarlige, Line Vee Hanum, sier at det er det heller ingen grunn til.

Ikke veldig farlige
- Jeg tror det er revhai de har fanget, og de finnes det en del av i de farvannene. Men de blir ikke så store at de kan spise deltakerne, ler hun.

- Men de kan nok bite fra seg ganske kraftig allikevel. Sånn generelt er det ikke så mye hai utenfor Malaysia. Derimot er det en del andre skumle dyr som slanger og slikt, påpeker hun.

- Det er en grunn til at vi har satt en begrensning på hvor deltakerne kan bevege seg. Nå vet vi jo hvor de er, og har legehjelp i beredskap om uhellet skulle være ute.

Se «Robinsonekspedisjonen» søndager klokken 20.00, på TV3

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TV3)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.