RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk hakekors risset inn i bilen

Trygve Faal er rimelig sikker på at vedkommende som har risset inn hakekorset i panseret på hans bil kjenner til at eieren er av afrikansk opprinnelse. Mannen som er født og oppvokst i Stavanger ønsker at folk med egne øyne skal se at det han kaller forskrudde tanker og handlinger fremdeles eksisterer selv i 2014.
Trygve Faal er rimelig sikker på at vedkommende som har risset inn hakekorset i panseret på hans bil kjenner til at eieren er av afrikansk opprinnelse. Mannen som er født og oppvokst i Stavanger ønsker at folk med egne øyne skal se at det han kaller forskrudde tanker og handlinger fremdeles eksisterer selv i 2014. Foto: Frode Olsen (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Stavanger-mannen Trygve Faal fikk sjokk da han oppdaget at noen har risset inn et kraftig hakekors i panseret på bilen.

Trygve Faal vet ikke med nøyaktighet når bilen hans ble utsatt for hærverk, men Stavanger-mannen reagerte med avsky da han for få dager siden oppdaget at noen har risset inn et digert hakekors over store deler av panseret, skriver Rogalands Avis.

LES OGSÅ:Skremt over Borgervernet Rogaland

- Dette stikker meg dypt i hjertet, og jeg ønsker å vise mine medborgere at slike holdninger eksiterer selv i 2014. Innholdet og ideologien Borgervernet Rogaland har forfektet i mediene de siste dagene er med på å forsterke de negative følelsene rundt dette temaet, sier Faal til RA.

Personlig rettet

Faal, med etnisk opprinnelse fra Gambia, er ikke i tvil om at hakekorset stammer fra ukjente som ønsker å sende ham et direkte budskap.

- Sjansen for at det kun dreier seg om tilfeldig hærverk er minimal. Vedkommende visste garantert at denne bilen tilhører en person med afrikanske gener. Ingen av de andre bilene på parkeringsplassen er blitt skadd, og utførelsen er gjennomført med stor kraft. Dette har tatt litt tid å få til, sier han.

Mannen er mildt sagt rystet over budskapet på bilen.

- Det er jo grusomt. De forteller meg at jeg ikke er ønsket, og bærer tydeligvis nag til meg på grunn av hudfargen. Det hele er skremmende, sier Faal.

Forholdet er anmeldt

Buøy-mannen var ikke i tvil om å anmelde den grovt krenkende og kriminelle handlingen til politiet.

- De ser mye ikke vi vet om, men til og med politiet ble forferdet da de så bilen. Slike holdninger starter ofte i det små, og dette må vi ta alvorlig. Jeg tenker med gru på hva neste steg kan være. Dette dreier seg trolig om en person som trenger kyndig hjelp, sier han.

Håner sine egne

Trygve Faal er tydelig opptatt av å formidle at slike holdninger og atferd ikke er akseptabelt på noen måte.

- Det er gjort et forsøk på å håne meg og mine forfedre, men egentlig håner han sine egne, som på et eller annet tidspunkt helt sikkert har kjempet mot nazismen, sier Faal, som aldri tidligere har blitt utsatt for denne type grov mobbing.

- Svært uhyggelig

Stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) er meget overrasket over at slike ting skjer i Stavanger.

- Vi er klar over at slike holdninger og grupperinger finnes, men jeg trodde det gjaldt svært få mennesker. Men det finnes nok en subkultur, hvor de kommuniserer og inspirerer hverandre gjennom lukkede Facebook-grupper og lignende, sier en alvorstynget Steffensen.

Politikeren ta gjerne en holdningsdebatt i det offentlige rom med grupperingene som har lignende holdninger.

- Denne hendelsen er bare trist, og skaper frykt og en uhyggelig stemning. Man skal selvfølgelig ikke akseptere hærverk og trakassering. Når er det slik i Norge at alle har ytringsfrihet, men den skal finne sted under de normer som er lagt. Jeg tar mer enn gjerne en debatt om temaet i det offentlige rom, og etter det som nå kommer fram er det kanskje nødvendig, sier han.

Les flere saker i Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere