- Det var helt grusomt, for å si det rett ut.

Kollfinn Olsen opplevde marerittet da han i forrige uke ble angrepet og bitt av en hund, helt uten forvarsel, skriver Finnmarken.

Nesen hang i skinnet
Olsen og en gjeng kompiser var samlet hjemme hos en venn i Båtsfjord da den fem år gamle blandingshunden slo til.

- Jeg satt i sofaen da hunden kom bort og ba om oppmerksomhet. Etter å ha ignorert den, siden jeg er litt skeptisk til hunder, gikk den plutselig til angrep, og bet meg i nesen, før den dro meg ned på gulvet. Det skjedde uhyre raskt, sier Olsen til Finnmarken.

Til å begynne med oppfattet ikke Olsen nøyaktig hva som hadde skjedd. Da han sto og skulle vaske seg på badet, gikk det opp for ham hvor alvorlig det faktisk var.

- Det rant mye blod fra nesen, og da jeg skulle snyte meg, så jeg at halve nesen nærmest hang i skinnet. Da havnet jeg i sjokk, og husker ikke mer før jeg våknet på helsesenteret, sier Olsen.

Husker lyden
Legen fikk sydd nesen på plass med 23 sting, men Kollfinn har hatt store smerter i ettertid.

- Jeg får sannsynligvis et arr for livet, og legene har antydet at jeg trenger flere operasjoner. I tillegg sliter jeg med mareritt, sier han.

- Jeg husker spesielt den lyden hunden laget da den bet. Den kommer nok til å sitte i en god stund, sier Olsen videre.

Anmeldte eieren
Kollfinn har skværet opp med hundeeieren i ettertid, men bestemte seg likevel for å anmelde hendelsen til politiet.

- Eieren har unnskyldt seg til gagns og var tydelig fra seg. Men jeg måtte anmelde saken, for forsikringens del. Samtidig har jeg tenkt tanken om det hadde vært ei lita jente som hadde blitt bitt, sier Olsen til Finnmarken.

Han har naturlig nok ikke blitt mindre skeptisk til hunder etter den sjokkerende opplevelsen.

- Jeg skjønner jo at de aller, aller fleste hunder ikke gjør noe sånt, og at angrep som dette hører til sjeldenhetene. Men jeg kommer nok alltid til å ha respekt for hunder, uansett om de logrer aldri så mye, sier Kollfinn Olsen.

Har avlivet hunden
Finnmarken har vært i kontakt med mannen som eide den fem år gamle hunden som gikk til angrep på Kollfinn Olsen.

Han tok konsekvensen av det brutale angrepet, og bestilte avlivning få dager etter hendelsen.

- Hunden ble avlivet i Tana fredag morgen, forteller hundeeieren, som er rystet av hendelsen.

- Det var ikke noen hyggelig opplevelse, for å si det sånn. Jeg vet ikke hva som utløste angrepet. Hunden har vært snill hele oppveksten, så jeg skjønner ikke hva som kan ha skjedd, sier hundeeieren videre.

- Det får bli opp til politiet å bestemme om dette skal få konsekvenser for meg. Men jeg bestemte meg tidlig for å avlive hunden, avslutter hundeeieren.

Les flere saker på Finnmarken.