RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk hemmelig rapport om islamskole

Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)
Sist oppdatert:
PST fikk informasjon allerede i oktober om islamskolen i Medina, hvor Mohyeldeen Mohammad fra Larvik studerer.

Politiets sikkerhetstjeneste i Norge (PST) skal ha fått informasjon fra norske myndigheter om islamskolen i Saudi-Arabia, der flere nordmenn studerer.

Ifølge VG sendte ambassaden i Riyadh en strengt hemmelig rapport om den saudiarabiske skolen til Utenriksdepartementet (UD) i oktober i fjor. Informasjonen var at en slik karakter at den ble sendt videre til PST.

Denne informasjonen var dermed kjent flere måneder før skolen kom i fokus gjennom 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad fra Larvik. Han studerer Sharia ved Det islamske universitetet i Medina, og fikk mye oppmerksomhet etter at han advarte mot dødelig terror i Norge under en demonstrasjon på Universitetsplassen i Oslo i februar. I et intervju i Klassekampen kom det senere fram at han hyller Osama bin Laden, terror og forsvarer henrettelse av homofile.

Informasjonssjef Martin Bernsen bekrefter ovenfor avisen, at de har mottatt denne rapporten.

- Ambassaden fikk tilgang til informasjon om universitetet som de mente var av relevans for norske myndigheter. Derfor sendte de en rapport, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Bjørn Svenungsen til VG Nett.

Ifølge VG har 14 søkere fra Norge fått studieplass ved universitetet i løpet av de siste fire opptakene. Men ikke alle har valgt å takke ja til skoleplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere