RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk hjemmepublikum mot seg

Sist oppdatert:
Tromsøs Lars Iver Strand (22) opplevde en fotballspillers mareritt: Hjemmepublikum jublet - for at han ble byttet ut.

ALFHEIM (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-AALESUND 1-1:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

15 minutter gjensto av kampen. Aalesund ledet 1-0, og fjerdedommeren løftet lysskiltet med nummer 18 på. Da brøt jubelen løs på Alfheim-tribunene.

- Jeg fikk ikke med meg akkurat det. Trodde de jublet for Rune Johansen som skulle komme innpå, sier en betuttet Strand til TV 2 Nettavisen.

- Publikum hadde ikke fått opplyst hvem som skulle komme inn: bare at du skulle ut?

- I så fall synes jeg jo det er leit. Har ikke opplevd noe liknende før, og synes heller ikke jeg var så dårlig som den reaksjonen skulle tyde på. Jeg jobbet hardt hele tiden, og gjorde helhjertede forsøk. Men jeg lyktes ikke alltid på det jeg prøvde på - det erkjenner jeg, sier han.

Frustrert
Fjorårets store komet har hatt en variabel 2005-sesong. Før bortekampen i høst mot Vålerenga ble han for første gang satt på benken - bare for å komme nådeløst tilbake i den påfølgende kampen.

- Tror du noe liknende vil skje nå?

- Det vil jeg slippe å svare på, svarte Strand og forlot pressekorpset etter en avsluttende frase om ”å jobbe steinhardt videre¿”

- Jeg opplevde heller ikke at publikum jublet MOT Lars Iver. Men hvis det er riktig, er det synd. Vi har absolutt ikke behov for at publikum gir utløp for sine frustrasjoner på den måten, sier lagkaptein Ole Martin Årst.

Han vil likevel ikke refse Alfheim-publikummet.

- Nei, jeg tror det beste om folk, og kjenner publikummet vårt som lojale. De har gitt oss fantastisk støtte i høst, og det tror jeg de vil gjøre videre også, sier kapteinen.

Kraftuttrykk
Selv om det neppe var rettferdig å la frustrasjonen gå ut over hjemmelagsspilleren som sto bak halvparten av Tromsøs målsjanser, var det nok å la seg frustrere over for de 4.747 tilskuerne som hadde møtt opp på Alfheim. Verken Tromsø eller Aalesund maktet å motbevise at de hører hjemme i bunnstriden. Måten scoringene kom på illustrerer lagenes posisjoner; Aalesund tok ledelsen ved Eirik Hoseth etter at Tromsøs Benjamin Kibebe feilbedømte en langpasning - mens Ole Martin Årst utliknet fra straffemerket etter at Peter Werni nokså klønete felte Stephen Ademolu.

Alt tyder med andre ord på at både Tromsø og Aalesund må belage seg på en uønsket spennende høst.

- TIL er et bunnlag, og har vært det i hele år. Akkurat som vi, hevder Aalesund-trener Ivar Morten Normark.

Etter kampslutt strødde han rundt seg med et stort og allsidig vokabular av nordnorske kraftuttrykk, nysgjerrig på hvor mange av uttrykkene som ville finne veien helt frem til leserne. Men alle uttrykkene hadde samme hensikt: Å fortelle at han syntes laget hans ga fra seg to poeng ganske unødvendig.

- Vi ledet hundre prosent fullt fortjent til pause, og kunne punktert kampen tidlig i andre omgang. Det hadde vi mange nok overgangsmuligheter til, men vi ødelegger for oss selv ved å være for unøyaktig, sier han.

- Nå venter Molde og Bodø/Glimt i to nye sekspoengskamper; det blir tre ”cupfinaler” på rad?

- Det er jeg ikke så opptatt av. Vi kan tape mot både Molde og Bodø/Glimt, og likevel vinne de fire siste kampene våre. Det er faktisk fullt mulig. Vi har den innstillingen at vi skal vinne hver eneste kamp vi spiller, og burde ha vunnet i dag, sier Normark.

Viktig scoring
Hans kollega i Tromsø, Steinar Nilsen, er ikke helt enig i Normarks beskrivelse av kampen.

- Førsteomgangen vår var ikke god, men vi reiste oss etter pause. Vi gjorde noen vellykkede spillerbytter - med Stephen Ademolu og Runar Normann på banen maktet vi å løfte oss høyere, og sette Aalesund under større press, sier Nilsen, som håper at to gode treningsuker kan bidra til at disse spillerne blir ”fit” nok til å tåle 90 minutters spill.

- Er du fornøyd med kampen og resultatet?

- Nei! Ett poeng på hjemmebane er to for lite, og det ville jeg sagt uansett hvem vi møtte på Alfheim. Men i den tabellsituasjonen vi befinner oss i var det veldig viktig å få den scoringen som sikret oss mot tap mot en tabellnabo som Aalesund, mener Nilsen.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere