RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk igang oljestrøm på Nabrajah

Sist oppdatert:
Etter to mislykkede brønner på Nabrajah-feltet, kan konsernsjef Helge Eide nå smile, men ikke helt problemfritt.
Avgrensningsbrønnen Nabrajah-10 ble nylig ferdigboret på blokk 43 i Jemen. Testingen av brønnen er nå i gang, men ikke uten problemer.

Etter at operatør DNO har fått satt en deleplugg mellom den såkalte Kholan-formasjonen og Basement-sonene ble det sist helg startet testing av Kholan-formasjonen med en elektrisk nedihullspumpe.

Pumpingen viste en samlet strøm væske på 3.200 meter, hvorav 1.120 fat var olje og 2.080 borevæsker.

Iføgle DNOs partner Oil Search brøt imidlertid pumpen sammen før brønnen var fullt ut renset opp, og testen har blitt midlertidig stanset. DNO jobber nå med å få på plass en erstatsningspumpe slik at testen kan fortsette.

Det er intervallet 2.626 meter til 2.720 som nå testes. Delepluggen mellom den overliggende Kholan formasjonen og Basement er satt op 2.730 meter.

Nabrajah-10 brønnen påviste olje og gass i loggingen. DNO har hatt tilsvarende indikasjoner i de to foregående avgrensningsbrønnen på Nabrajah, men har ikke fått i gang noen oljestrøm.

Nabrajah-10 ligger kun en kilometer fra feltets storprodusent Nabrajah-5 som er rettet mot Basement-sonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere