RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk IKT-kontrakten på nye Ahus

Sist oppdatert:
Telenor sammen med Hewlett-Packard og et konsortium av andre leverandører har blitt tildelt den store IKT-kontrakten tilknyttet det nye universitetssykehuset på Lørenskog, Ahus
Avtalen har en verdi på rundt 280 millioner kroner inkludert moms.

- Vi er naturlig nok svært glade og stolte over å bli valgt av Nye Ahus. Vi tar tilliten som er vist oss som et nytt eksempel på at Telenors løsninger kombinerer teknologi og mennesker på en attraktiv måte. Og vi i Telenor gleder oss til å være med å skape fremtidens sykehus for hele Akershus-regionen, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, leder av Telenors virksomhet i det nordiske markedet.

Avtalen med Nye Ahus er en totalentreprise med ansvar for prosjektering, installasjon, test og driftsettelse av IKT-infrastrukturen. Dette omfatter blant annet datanett med nettverksutstyr og aksesspunkt for trådløs kommunikasjon, verktøy og løsning for nettverksadministrasjon, brannmurer og sikkerhetsløsninger.

Videre inngår telefoniløsning med trådløs telefoni, meldingssentral med funksjoner for personsøk samt pasientsignalanlegg, pasientterminalprogrammer, TV-distribusjon over IP, og leveranse og installasjon av diverse audiovisuelle-løsninger i auditorier, kantine, møterom og seminarrom.

Med i Telenor og HP-konsortiet er også samarbeidspartnerne Cardiac AS, YIT Building Systems AS, Abeo AS, Umoe IKT AS, og BEST Teleprodukter AB med flere. Det samme konsortiet vant i januar 2004 en lignende avtale med Helsebygg Midt-Norge/St.Olavs Hospital i Trondheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere