Fikk illsint lemen i klisteret

Foto: Privat (Mediehuset Nettavisen)

- Det var lemen over alt, sier Kristin Hatlen.

21.03.13 15:32

Hun og en venninne var på skitur på Hardangervidda sist helg da de ble møtt av utallige smågnagere. Og enkelte var mer pågående enn andre.

- Det var lemen over alt, og det var veldig vanskelig å la vær å kjøre på de i nedoverbakkene, forteller Kristin Hatlen, til Nettavisen.

Se video i bunnen av saken!

På dag tre av turen skulle Kristin Hatlen og venninnen gå siste etappe fra Litlos og tilbake til bilen.

- Da gikk vi over vannet rett nedenfor Litlos, merket vi at lemene var mer aggressive enn andre steder. Vanligvis løp de bare unna, men her ble de enten bare sittende og frese eller gående mot oss, sier Hatlen.

- Venninna mi likte seg ikke i det hele tatt, det var på grensen til panikk, ler Hatlen.

Vanligvis jobber hun med krabber og sjøstjerner hos SAM-Marin hos UNI Research i Bergen, men denne gangen var det noe helt annet hun måtte håndtere.

Satte seg fast
Et lemen kom mot Kristin. Trolig ville det lille dyret bare gjemme seg, men isteden satte deg seg fast i klisteret. Da sprelte det febrilsk.

Kristin så muligheten til å forevige det sjeldne øyeblikket, og tok fram fotoapparatet knipset flere bilder og filmet en videosnutt.

- Jeg klarte til slutt og riste den løs. Da løp den fram og gjemte seg foran under skien mi. Da gikk jeg bare rundt han og videre, mens lemmene fortsatt satt og freste, forteller Hatlen. Det var bt.no som først skrev om historien til Hatlen.

Flere fikk lemen i klisteret
Det er ikke første gang lemen setter seg i klisteret til skigåere. Forrige uke satte en lemmen seg fast under skia til 14 år gamle Kristine Steinvik. Heller ikke på Hardangervidda denne helgen er historien til Kristin Hatlen unik.

- Vi hørte faktisk, før dette skjedde, noen rykter på Litlos om at det var noen andre som hadde fått et lemen i klisteret, men det tror jeg skjedde da skia sto parkert.

Her video av et lemen i klisteret:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.