*Nettavisen* Nyheter.

Fikk klamydiaknapp i lua

Foto: Keilen, Berit (SCANPIX)

Russen vil ha bukt med kjønnssykdommene, og går for en litt annerledes russeknute.

(SIDE2): Russeknutene lager årlig overskrifter i landets mange aviser. Knutene er oftest tullete og harmløse, selv om noen kan være direkte skadelige. Men som oftest er det sex, øl og nakenhet som preger russeknutelistene fra by til by.

Men rødrussen i Telemark har rødrussen nå tatt grep om et økende seksuelt helseproblem, og gjort det til en knute man kan sette i russelua.

Tester seg
Hele 22.000 ungdom i Norge tester positivt på klamydia hvert år, skriver avisa Varden.

Denne uken troppet rødruss fra to skoler i Skien opp for å la seg teste for kjønnssykdommen. Til gjengjeld fikk de en knapp i lua med påskriften: «Jeg har tatt den, har du?!».

Røde Kors
Initiativet til testingen kom fra Røde Kors Ungdom. De samlet russen for å snakke om seksualundervisningen, kondombruk og klamydia på de videregående skolene i Skien denne uken.

– Vi oppfordrer alle andre russ til å gjøre det samme. Dette er en knute russen har, og på helsestasjonen for ungdom får du en button til russelua om du gjør knuten, forteller Ingrid Rabbe Larsen fra Røde Kors Ungdom.

Hun advarer alle mot å ha ubeskyttet sex, og understreker at folk må huske at det ikke går an å se på en person om han eller hun er smittefarlig. Røde Kors Ungdom har opprettet hjemmesiden www.likerikke.no, der ungdom kan fortelle hvordan de mener seksualundervisningen bør være.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag