Tolv ansatte i Velferdsetaten i Oslo kommune var med på todagersturen til Spahotellet Engø gård på Tjøme. Turen fant sted i november, skriver Aftenposten som har fått innsyn i fakturaen fra hotelloppholdet.

På to dager brukte etaten 118.000 kroner, nesten 10.000 kroner per person. Blant annet ble det brukt 22.000 kroner på vin. Noe som er et brudd på etatens egne retningslinjer, som ikke tillater mer enn to enheter til ansatte.

Konsulentselskapet Deloitte har tidligere kritisert etaten for dårlig økonomistyring, internt spill og dårlig oppfølging av regelverket, skriver Aftenposten.

En gjennomgang avisen gjorde viser at etaten har besøkt flere dyre hoteller de siste årene. Blant annet tilbrakte tolv ansatte én natt på Son Spa. Da endte regningen på 57.000 kroner.

Etatens direktør Guri Bergo varsler at hun vil følge opp saken internt, og tar selvkritikk på at hotelloppholdet ble dyrere enn antatt.

– Jeg synes summen er for høy. Vi er en offentlig etat, og vi skal være gnitne med midlene vi har til rådighet, sier hun til Aftenposten.

Velferdsetaten jobber blant annet med tiltak for rusmisbrukere og boliger for grupper med særlige behov.