Saken oppdateres.

(Nordlys/Nettavisen): Politiet har torsdag fått melding fra et norsk fartøy som har fått et lik i trålen. Funnet ble gjort i internasjonalt farvann i Smutthullet i Barentshavet.

– Liket blir fraktet til fastlandet for identifisering, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Det var båten Remøy fra Fosnavåg på Sunnmøre som et lik i trålen, det melder VG.

- Dette er svært uvanlig, og en hendelse som er veldig trasig for mannskapet å komme opp i. En uhyggelig opplevelse, sier Olav Remøy, reder i Fosnavaag Havfiske til avisen.

Skipper Kjetil Ervik sier til Fiskeribladet at det var en svært ubehagelig opplevelse for dem som arbeidet på dekk.

– Da vi dro inn trålen, oppdaget vi at det lå noe langt framme på trålen, og vi trodde først det var noe oljeklær. Men vi innså raskt at det også var noe inni oljeklærne, sier Ervik.

Det viste seg å være et dødt menneske, og de fire som arbeidet på dekk, kunne raskt konstatere at personen hadde vært død lenge.

Karl-Erik Thomassen forteller Nettavisen at de per nå ikke vet noe om kjønn eller alder på personen som er funnet. Vedkommende ble funnet torsdag formiddag.

- Cirka klokken 10 fikk politiet melding om at en fiskebåt hadde fått et lik i trålen, forteller han.

Liket bærer preg av å ha ligget i vannet en stund.

- Liket er delvis i oppløsning. Fiskebåten er nå på vei inn mot fastlandet i Finnmark for å fraktes videre til Tromsø slik at vi kan gjennomføre identifisering, forteller Thomassen videre.

Til Dagbladet forteller Thomassen at ferden inn til Finnmark kan ta inntil to døgn.

Smutthullet er et over 60.000 kvadratkilometer stort internasjonalt havområde i Barentshavet som grenser til norsk og russisk økonomisk sone, samt mot fiskevernsonen ved Svalbard.

Les flere saker hos Nordlys her.