Gå til sidens hovedinnhold

Fikk medisin for å slåss

En lungesyk og narkotikamistenkt mann ba om astmamedisin så han skulle klare basketaket med politiet bedre. Og det fikk han ...

Senja tingrett har nå dømt mannen til 21 dagers fengsel for å ha brukt vold mot politiet for å hindre en tjenestehandling, skriver Nordlys.

Fikk medisin

Den noe spesielle hendelsen skjedde på Troms Militære Sykehus i Bardu i vinter, der mannen ble brakt inn for blodprøvetaking i forbindelse med at han var mistenkt for narkotikabruk.

Han nektet imidlertid å avgi blodprøve, og da politiet forklarte at de kom til å ta blodprøve av han uansett, ga mannen klar beskjed om at han kom til å gjøre motstand dersom de prøvde å tvinge han.

Mannen, som lider av astma og andre lungesykdommer, blir lett kortpustet om han må anstrenge seg. Ifølge Senja tingrett «ba han derfor om å få astmamedisin for å være bedre rustet til å sette seg til motverge». Denne medisinen fikk han også utdelt av legen på sykehuset, etter samråd med politiet.

Ikke vanlig praksis

Etter medisineringen gikk politiet til aksjon. Mannen gjorde motstand, som han hadde lovet, og etter blant annet å ha sparket til et trillebord ble han lagt i golvet. Der fortsatte han å gjøre motstand, men ga opp etter kort tid da han begynte å bli sliten og kortpustet. Så ble blodprøven tatt, og mannen sluppet fri etter å ha fått påfyll av astmamedisin før han dro hjem.

Politioverbetjent Katrine Grimnes som var med under hendelsen sier at det ikke er vanlig praksis å gi folk medisin sånn at de skal kunne holde ut bedre i en slåsskamp med politiet.

– Nei, det høres jo litt «corny» ut når du sier det sånn. I dette tilfellet fikk mannen medisin fordi vi ikke ville at han skulle lide overlast i basketaket vi skjønte ville komme. Det er ikke slik at folk som vil yte motstand mot politiet får medikamenter for at det skal bli fair match, forsikrer hun. Det hører med til historien at det ble funnet små mengder av narkotika i blodprøven.

Les flere nyheter fra Nordlys

Kommentarer til denne saken