Fikk motorstopp over Telemark

Et småfly nødlandet mandag ved Nome i Telemark. Nødlandingen var vellykket, hverken piloten, som på bildet, med krave, får trøst av operativ leder, sanitet, eller passasjeren fikk nevneverdige skader.

Et småfly nødlandet mandag ved Nome i Telemark. Nødlandingen var vellykket, hverken piloten, som på bildet, med krave, får trøst av operativ leder, sanitet, eller passasjeren fikk nevneverdige skader. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

Pilot og passasjer slapp fra nødlandingen uten alvorlige skader.

01.04.13 18:26

Mandag ettermiddag nødlandet et småfly av typen Cesna 172 nord for Nome i Telemark. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.11. Melding lød da på at et fly hadde styrtet i trærne i Nome.

I ettertid har det blitt klart at flyet landet på et jorde mellom Nedre Sundbø og Sundbø like sør for Flåbygdveien i Nome.

Uten alvorlige skader
Kort tid etter den første meldingen til politiet, ringte Hovedredningssentralen til politiet og fortalte at piloten hadde ringt Hovedredningssentralen Nord-Norge og fortalte at det hadde gått bra.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge sa til Nettavisen at «det ser ut til å ha gått bra» med de to personene som var om bord i flyet.

- Det har landet rett ved et gartneri i Flåbygd. Våre patruljer har akkurat kommet til stede så jeg kan ikke si mer, sier operasjonsleder Gunnar O. Hanssen til Nettavisen.

«Litt ømme i kroppen»
Politiet opplyser at flyet kom fra Geiteryggen i Skien og hadde flydd overia Dagali og Møsvatn, og var på retur da motoren plutselig hadde stoppet.

I følge passasjeren forsto de raskt at de måtte nødlande flyet. Det skjedde på et jorde.

«De to i flyet var noe ømme i kroppen, men ingen ytre skader. Det er noen skader på flyet i front, venstre hovedvinge og høyre halevinge» opplyser politiet i Telemark.

Både pilot og passasjer ble hentet av helikopter og fløyet til sykehus for sjekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.