RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk motorstopp over Telemark

Et småfly nødlandet mandag ved Nome i Telemark. Nødlandingen var vellykket, hverken piloten, som på bildet, med krave, får trøst av operativ leder, sanitet, eller passasjeren fikk nevneverdige skader.
Et småfly nødlandet mandag ved Nome i Telemark. Nødlandingen var vellykket, hverken piloten, som på bildet, med krave, får trøst av operativ leder, sanitet, eller passasjeren fikk nevneverdige skader. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pilot og passasjer slapp fra nødlandingen uten alvorlige skader.

Mandag ettermiddag nødlandet et småfly av typen Cesna 172 nord for Nome i Telemark. Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.11. Melding lød da på at et fly hadde styrtet i trærne i Nome.

I ettertid har det blitt klart at flyet landet på et jorde mellom Nedre Sundbø og Sundbø like sør for Flåbygdveien i Nome.

Uten alvorlige skader
Kort tid etter den første meldingen til politiet, ringte Hovedredningssentralen til politiet og fortalte at piloten hadde ringt Hovedredningssentralen Nord-Norge og fortalte at det hadde gått bra.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge sa til Nettavisen at «det ser ut til å ha gått bra» med de to personene som var om bord i flyet.

- Det har landet rett ved et gartneri i Flåbygd. Våre patruljer har akkurat kommet til stede så jeg kan ikke si mer, sier operasjonsleder Gunnar O. Hanssen til Nettavisen.

«Litt ømme i kroppen»
Politiet opplyser at flyet kom fra Geiteryggen i Skien og hadde flydd overia Dagali og Møsvatn, og var på retur da motoren plutselig hadde stoppet.

I følge passasjeren forsto de raskt at de måtte nødlande flyet. Det skjedde på et jorde.

«De to i flyet var noe ømme i kroppen, men ingen ytre skader. Det er noen skader på flyet i front, venstre hovedvinge og høyre halevinge» opplyser politiet i Telemark.

Både pilot og passasjer ble hentet av helikopter og fløyet til sykehus for sjekk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere