RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk Nobelpris for analmassasje

Sist oppdatert:
Så effektiv var analmassasjen mot hikke at den rett og slett fortjente den høythengende forskningsprisen.

Den stolte mottaker av årets Ig-Nobelpris i medisin, Francis Fesmire, kom over metoden da han skulle hjelpe en pasient med en særdeles seiglivet hikke. Ingen av hikke-kurene virket, og det så stygt ut for mannens fredlige framtid, da Fesmire plutselig kom på at analmassasje senker galloperende hjerterytmer. Fesmire prøvde ut massasjen på sin pasient, som snart ble en hikke-fri mann, skriver forskning.no

Det gjorde legen fortjent til prisen, blant 7000 påmeldte nominasjoner. Ig-Nobelprisen deles ut for 15. gang ved Harvard Universitetet i år og er en pris som deles ut til komisk forskning med en alvorlig undertone. Arbeidene publiseres ofte i respekterte vitenskapelige skrifter.

Hardhodet hakkespett
Prisen fordeles over ti kategorier. Her kan du lese noen av de vanvittigste bidragene.

I ornitologi vant Philip May og Ivan Schwab for å ha funnet løsningen på «gåten» om hvorfor hakkespetten ikke får hjernerystelse av all hakkingen. Det skyldes dens tykke skalle av svampaktig bein.

Randolph Blake, Lynn Halpern og James Hillenbrand gjorde seg bemerket i akustikk da de undersøkte hva det er med skrapende fingernegler på en tavle som får folk til å krøke seg i avsky. Trolig er det likheten med sjimpansehyl som vekker instinktene i oss.

Kresen på skitt
Howard Stapleton fikk fredsprisen da han presenterte sin oppfinnelse som skremmer vekk tenåringer. Dingsen er en slags hundefløyte med en høyfrekvent lyd bare mennesker under 25 år kan høre. Plassert strategisk kan den fjerne irriterende ungdomsansamlinger utenfor butikker.

I kategori for ernæring kom det fram at gjødselbiller ikke spiser hvilken møkk som helst, men er ganske kresen, ifølge prisvinnerne Wasmia Al-Houty og Faten Al-Mussalam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere