RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk påfyll til gruveprosjekter

Nordic Mining hentet inn 20 millioner midt under børsfallet.

Nordic Mining har hentet inn 20 millioner kroner i en rettet emisjon. Totalt vil det bli trygget opp 20 millioner aksjer til en emisjonskurs på 1 krone per aksje.

Emisjonen var rettet mot store eksisterende og utvalgte norske og internasjonale institusjonelle investorer, og for å få investorene til å tegne måtte de gi en rabatt på 20 prosent sammenlignet med sluttkursen torsdag på 1,26 kroner.

Emisjonen ble gjennomført rett etter at Oslo Børs hadde avsluttet årets verste dag.

Holberg Fondene fikk tildelt 7,5 millioner aksjer i emisjonen og fondet Holberg Norge vil sitte med 6,49 prosent av alle aksjene i Nordic Mining etter dette.

Selskapet har planer om å benytte nettoprovenyet til utvikling av selskapets prosjekter i Engebø, Keliber og Gudvangen.

Det var Carnegie som var tilrettelegger i forbindelse med emisjonen.

- Vi er fornøyd med å ha gjennomført denne emisjonen som vil styrke vår finansielle kapasitet i en fase med viktig utviklingsaktivitet for selskapet. Vi har i tillegg oppnådd vårt mål om å få med kvalitetsinvestorer i emisjonen, kommenterer sier finansdirektør Lars K. Grøndahl i Nordic Mining.

Nå skal de aksjonærene som ikke fikk være med i den rettede emisjonen få anledning til å tegne seg i en reparasjonsemisjon. Denne emisjonen vil ligge på 10 millioner aksjer og vil gi ytterligere 10 millioner kroner til Nordic Mining.

Aksjene i Nordic Mining handles dermed uten rett til å delta i reparasjonsemisjonen fra og med i fredag 5. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere