*Nettavisen* Nyheter.

Fikk parkeringsbot under eget bryllup

Leif Erik Olavesen (foran) ga sin Elin Torkelsen sitt ja lørdag for to uker siden. I løpet av vielsen hadde parkeringsvakter plassert en bot på bryllupsbilen deres, en Lincoln limousin. Da Olavesen skulle betale boten hos Stavanger parkering, hadde han også med seg dette «takkekortet». Foto: (ROGALANDS AVIS)

Etter at Leif Erik Olavesen hadde gitt sin kjære sitt ja, ventet en parkeringsbot på 500 kroner.

20.05.11 20:49

Olavesen giftet seg i St. Petri kirke 7. mai. Bruden ble fraktet fra Brudesalongen til kirken i en limousin, skriver Rogalands Avis.

- Sjåføren er en kamerat av meg, så han ville gjerne få med seg vielsen. Han parkerte som best han kunne utenfor kirken, slik at limousinen ikke sto i veien for noen, forteller nygifte Olavesen.

Da vielsen var over, oppdaget limousinsjåføren at det lå en bot på 500 kroner under vindusviskeren.

- Det er jo ikke så enkelt å finne en parkeringsplass til en limousin i Stavanger sentrum. Det er heller ingen plasser utenfor kirken. Skulle sjåføren parkert på Jorenholmen? spør en oppgitt Olavesen.

Takkekort
Etter opptrinnet kunne ikke den nybakte brudgommen dy seg. Stavanger parkering havnet på listen over mottakerne av takkekort.

- Jeg leverte kortet sammen med 500 kroner i småmynt, kroner og 50-øringer, for å sette det på spissen. Det er jo nokså irriterende å få bot på sin egen bryllupsdag, sier Olavesen.

I resepsjonen til Stavanger parkering ville de først ikke ta imot pengene. Det endte med at Olavesen måtte telle opp pengene, til tross for at barna hans hadde talt dem kvelden før.

- Poenget mitt er at parkeringsvaktene må vise litt skjønn. Når du ser en limousin pyntet til bryllup utenfor en kirke, skal jo det markere en kjekk begivenhet, ikke stemples med en bot. Hadde det samme skjedd om det hadde vært en begravelsesbil som sto der?

For nær krysset
Olavesen har fått opplyst at limousinen sto for nær et kryss. Han vedkjenner at bilen nok har stått feilparkert, men sier at dette er en prinsippsak.

Hos St. Petri menighet forstår de godt Olavesens frustrasjon.

- Det er urimelig av Stavanger parkering å ikke se situasjonen an, sier daglig leder Bjørg Leidland.

Etter renovasjonen av St. Petri har det ikke vært noen parkeringsplasser utenfor kirken.

- Vi har et lite innhukk hvor det er plass til tre biler, men disse plassene er ikke merket. I løpet av to måneder skal merkingen være på plass, sier hun. Plassene vil bli merket som handikapplasser, men det vil også bli anledning for dåp- og bryllupsgjester å bruke disse plassene.

- Klart regelverk
Hos Stavanger parkering henger takkekortet fra Olavesen på oppslagstavlen.

- Parkeringsbot er ikke akkurat det du drømmer om på bryllupsdagen din, men regelverket er nokså klart på de utsatte plassene, som i nærheten av kryss i sentrum. I tillegg er jo dette snakk om en limousin som tar ekstra plass, sier Irene S. Cole, avdelingsleder ved seksjonen for håndheving hos Stavanger parkering.

- Blir det brukt skjønn i enkelte situasjoner?

- Ja, betjentene ser det an. Her var det nok nærheten til krysset som var den utløsende faktoren. Men det virker jo som paret tok det med et smil ut fra kortet. Vi satte i hvert fall pris på takkekortet, avslutter Cole.

Les flere saker fra Rogalands Avis her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag