RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PILKEUHELL: Dette brevet sendte mannen til Europeiske for bare noen uker siden. Les hele brevet i saken.
PILKEUHELL: Dette brevet sendte mannen til Europeiske for bare noen uker siden. Les hele brevet i saken. Foto: Faksimile / Scanpix

Fikk sei - kjørte på grunn

Sist oppdatert:
Kjørte fiskebåten på grunn etter selv å ha havnet på kroken - ønsket erstatning.

(iOslo.no) Nordmenn har høye forhåpninger til forsikringsselskapene.

Den 24. september i år fikk Europeiske reiseforsikring inn følgende brev fra en Oslo-mann:

«Ferierte på Færøykalven, Florø. Var ute i båt og fisket. Dro opp en sei, skulle dra den inn i båten, fisken glapp og jeg fikk pilken i fingeren. Jeg skled og kom borti gassen, kjørte på skjæret jeg fisket ved. Propellen ble ødelagt og måtte byttes. Måtte på legevakten, kjøringen dit ble refundert av NAV. Blir propellen refundert av reiseforsikringen? Kr 1000,-»

Les hele brevet her.

Emma Elisabeth Vennesland, som er assisterende informasjonssjef i Europeiske reiseforsikring, sier at mannen nok ikke fikk erstattet propellen sin.

Emma Elisabeth Vennesland informasjonssjef Europeiske forsikring

- Det er unntak for en del ting som ikke er personlig reisegods, og båter og påhengsmotorer er slike, sier hun til iOslo.no.

Vennesland sier at mannens historie er spesiell og morsom, og ikke noen fiskeskrøne.

- Vi har tusenvis av eksempler som viser at nordmenn kommer ut for de mest utrolige ting. Seien som førte til grunnstøting er bare ett eksempel, sier Vennesland, og lister opp flere skademeldinger som er meldt inn til Europeiske.

Tannbrekking og hatteseilas
Blant annet sendte en kunde inn en skademeldingen, der det sto at vedkommende hadde vært uheldig under en tur opp i Eiffeltårnet. «Under et kraftig vindkast føk min helt nye designerhatt av hodet og seilte ut over Paris».

En annen tok kontakt med selskapet og sa at en tann plutselig brakk ved middagsbordet, at den ble svelget og lurte på om det var mulig å få erstatning.

- Det var også en dame som fikk den ene foten i en glassfibertråd, og fikk så viklet den andre foten inni løkken, snublet og havnet skikkelig på nesa, sier Vennesland.

Tannpirkerulykke
Hun forteller også om mannen som måtte sy tre sting i tunga etter å ha brukt en tannpirker. Tannpirkeren brakk, noe som førte til et påfølgende stikk i tunga og kraftig blødning som resultat.

Og de sprø historiene stopper ikke med det.

En mann var nemlig svært uheldig da han var på ferie i Bangkok i Thailand. Mannen satt på en restaurant i Bangkok., og ved nabobordet ble det feiret fødselsdag med ballonger og stor ståhei. En av festdeltakerne bestemte seg imidlertid for å sprekke en av ballongene med en sigarett, noe han ikke burde gjort.

Inni ballongene var det nemlig en brennbar gass. Denne antente og eksploderte, noe som førte til at den uheldige nordmannen fikk store brannskader i ansiktet og på høyre underarm.

- Han hadde flere døgn på sykehus på grunn av dette, sier Vennesland, og legger til at den uheldige mannen fikk erstatning - 20.000 kroner.

Jakke var kumat
I sommer var det også en uheldig mann som rapporterte at han hadde fått jakken sin spist opp av en ku, og en hest hadde spiste opp fiskestanga, ifølge Vennesland.

- Det handler om at man er uheldig, og det skjer uforutsette ting. Det mest utrolige skjer med våre kunder, både i utlandet og i Norge.

- Hvordan må man dokumentere et slikt krav?

- Man må beskrive et hendelsesforløp og ha noen som bekrefter historien. Disse historiene er jo veldig spesielle, sier Vennesland.

Hun understreker at de fleste av disse skadene ikke var dekningsmessige, fordi en helårsreiseforsikring som koster under 1500 kroner for en familie kun skal dekke det vanligste man kan bli rammet av.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere