NRK skriver at tidligere rådgiver for Sylvi Listhaug og journalist, Espen Teigen, har fått skattekrav for blant annet pendlerboligen han hadde som politisk rådgiver.

Statskanalen skriver at Teigens skattbare inntekt har økt med 395.411 kroner, noe som medfører 173.091 høyere skatt for perioden 2016 til 2018.

Espen Teigen har tidligere vært ansatt i Nettavisen, men er ikke tilknyttet avisen i dag.

Teigen skal ha mottatt skattekravet i midten av november 2022. Til NRK erkjenner han å ha fått skattekravet, men står fast ved at han var ukependler til Trondheim i perioden han hadde pendlerbolig i hovedstaden. Han sier også at ikke hele kravet er knyttet til pendlerboligen.

– Det er helt åpenbart at jeg har driti meg ut, og det handler først og fremst om dokumentasjonskrav. Jeg har selvsagt leid bolig og hatt utgifter med det i Trøndelag, skriver Teigen i en e-post til NRK.

Sylvi Listhaug, som har vært svært kritisk til pendlerboligene ønsker ikke å kommentere saken ikke å kommentere saken til NRK.

– Listhaug mener at de som har saker, må rydde opp i sakene. Det sa vi den gangen, og det står seg fortsatt, sier Frps kommunikasjonssjef Jon Engen-Helgheim.

Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, ønsker ikke å kommentere saken.