RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk Sleipner-kontrakt

Sist oppdatert:
Statoil har tildelt Vecto Aibel en større kontrakt i forbindelse med produksjonsøkning på Sleipner Vest.
Kontrakten gjelder installasjon av en kompressormodul på Sleipner B-plattformen i Nordsjøen. Modulen skal øke produksjonen av gass og kondensat på Sleipner Vest-feltet. Kontrakten har en verdi på 700 millioner kroner.

Uten trykkstøtte vil produksjonen på Sleipner Vest avta fra 2007, ifølge Statoil. Hovedreservoaret på Sleipner Vest produseres via den ubemannede brønnhodeplattformen Sleipner B. Gass og kondensat blir prosessert og eksportert fra behandlingsplattformen Sleipner T.

– Kompresjonsprosjektet styrker Sleipner-området som en viktig gassprodusent og knutepunkt for videre transport. Kompressormodulen gjør også at vi kan produsere gass og kondensat raskere, sier Astrid Sørensen, direktør for Troll/Sleipner-området.

EPCIC-kontrakten (engineering, procurement, construction, installation, commissioning) til Vetco Aibel omfatter ingeniørarbeid, konstruksjon, installasjon og uttesting av den 1100 tonn tunge modulen som skal være på plass i 2008.

En kontrakt for å transportere og løfte modulen om bord skal etter planen tildeles i løpet av sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere