*Nettavisen* Nyheter.

Fikk sparken etter han ble diagnostisert med kreft

Foto: Twitter

- Han gikk fra å være selskapets «gullgutt» til å bli overflødig.

02.04.13 08:24

Familien til Clive Golledge har fått noen etterlengtede gode nyheter. De har nemlig vært gjennom en tøff tid, skriver Daily Mail.

I 2011 fikk Clive Golledge den tragiske beskjeden om at han bare hadde tre år igjen å leve, etter at legene oppdaget at Golledge hadde tarmkreft.

47-åringen valgte å trosse sykdommen for å gifte seg med kjæresten sin gjennom fem år, Annelise, i fjor.

Men bare måneder etter bryllupet fant sted, under en familieferie i Florida, ble Golledge kontaktet av sin arbeidsgiver.

Fikk sparken
Golledge jobbet som salgsleder i Brown Trout Publishing, og de ønsket et hastemøte med Golledge.

Da firebarnsfaren ankom England, fikk han beskjed om at han hadde fått sparken.

Arbeidsgiveren hevdet at oppsigelsen skyldtes at de hadde mistet flere kontrakter og andre jobber.

Advokatene til Golledge mente imidlertid at grunnen til sparkingen var at Golledges kreftbehandling kostet mer enn 70.000 pund, rundt 600.000 norske kroner, og at det ville føre til at forlagets betaling til forsikringsselskapet ville øke betraktelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Faksimile Daily Mail

Senere ble en e-post sendt ut til de ansatte i selskapet der de fikk beskjed om at deres helseforsikringsordning ikke lenger var gjeldende.

Golledge fikk også beskjed om at han ikke hadde krav på arbeidsgiverens livsforsikring på 228.000 pund, eller nærmere 2 millioner norske kroner.

Etter han ble sagt opp, begynte Golledge å kjempe for rettferdighet og gikk til rettslige skritt mot sin tidligere arbeidsgiver.

Familien til Golledge forteller at 47-åringen fortsatte å jobbe til tross for sykdommen, men at han «mistet håpet» da han fikk sparken.

Fikk erstatning
Like før jul i 2012, døde Clive Golledge. Men familien fortsatte kampen mot forlaget, og nylig fikk de endelig noen gode nyheter.

Advokatene hadde inngått forlik med Golledges tidligere arbeidsgiver. Dermed fikk familien utbetalt bonusen på 228.000 pund, pluss 22.000 pund ekstra for rettskostnadene og andre krav fra familien.

Søsteren til Clive, Michelle Cook, syns det var trist at Clive ikke var i live da den gode nyheten kom.

- Han ble fortalt at han hadde uhelbredelig kreft og at de ville behandle ham slik at han kunne leve lenger. Men i mai 2011, begynte det virkelig å gå nedover, forteller søsteren.

- Det triste er at han ikke fikk vite at selskapet ga oss pengene. Dette skulle aldri skjedd. Å miste jobben, tok bort håpet hans og arven som han ville gi til sine barn, sier Cook.

Hun forteller at Clive taklet kreften på en god måte.

- Clive var en utrolig, omsorgsfull og morsom person. Han taklet diagnosen og følgene av den på en fantastisk måte, sier Cook.

- Han var veldig pliktoppfyllende og jobbet hele veien gjennom behandlingen. Han gikk fra å være selskapets «gullgutt» til å bli overflødig, uttaler søsteren.

Familiens advokat, Paul Johnstone, var glad for utfallet.

- Vi er veldig fornøyd med utfallet av denne saken for Golledges familie, selv om vi er veldig triste for at Clives helse ble verre så fort. Dette betydde at vi ikke var i stand til å oppnå dette gode resultatet før han døde.

Brown Trout Publishing har ikke uttalt seg i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.