RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk sparken fordi bilen var overvåket

Foto: Lina Livsdatter (Nordlys)
Sist oppdatert:
Jørn-Roar Rollstad krever erstatning og jobben tilbake etter at han fikk sparken etter GPS-overvåking på jobb.

Det ble klart da rettssaken startet i dag, melder Nordlys. Nord-Troms tingrett behandler denne uka arbeidsrettssaken i kjølvannet av at selskapet Avfallsservice i Nord-Troms avskjediget Jørn-Roar Rollstad.

Rollstad krever oppsigelsen kjent ugyldig og jobben tilbake.

I tillegg krever han erstatning for brudd på personopplysningsloven fordi han mener Avfallsservice på ulovlig vis har brukt data fra GPS i firmaets kjøretøy til å kartlegge de ansatte.

Fikk sjokkmelding på e-post
Det var i fjor sommer at Jørn-Roar Rollstad på Storslett fikk sjokkmeldingen på e-post; han hadde fått sparken fra sin jobb i Avfallsservice AS etter 19 år i selskapet.

Årsaken er at ledelsen mener han har tatt for lange pauser på jobb. Det mener ledelsen etter å ha gransket loggen fra GPS-ene som er montert i bilene som blir brukt til å tømme avfall i Nord-Troms.

- Det er fortvilende, sa Jørn-Roar Rollstad til nordlys.no da saken eksploderte.

Avfallsservice har hele tiden stått på sitt, og gjorde det også da rettssaken startet i Nord-Troms tingrett tirsdag.

Selskapet mener de har saklig grunn til oppsigelsen, og mener Rollstad må tilbakebetale det arbeidsgiver mener han har fått for mye i urettmessig overtidsbetaling.

Ifølge arbeidsgiver har Rollstad tatt for lange pauser i tillegg til at han har skrevet opp for mye overtidsarbeid.

Fikk refs av Datatilsynet
Datatilsynet har tidligere gitt selskapet reprimande for sin fremgangsmåte.

I et brev fra Datatilsynet, som var omtalt i Nordlys i november i fjor, konkluderes det med at Avfallsservice AS gikk over streken da de brukte GPS-systemet til å kontrollere de ansatte mens de var på jobb.

Datatilsynet skrev i brevet at de har forståelse for selskapets behov for å få klarhet i situasjonen når det oppstår mistanke om at ansatte urettmessig får utbetalt overtidspenger, men at «virksomheten kan dog ikke ta seg til rette, uten at vilkårene etter personopplysningsloven er oppfylt.»

I brevet konkluderte de også med at da Avfallsservice brukte personopplysninger fra GPS-systemet og sammenlignet det med innleverte timelister fra de ansatte, var det i strid med det opprinnelige formålet med GPS-systemet, og dermed i strid med §11 i personopplysningsloven.

Les flere saker i Nordlys her

PS! Har du blitt utsatt for noe lignende? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Hva synes du om overvåking fra arbeidsgiver med GPS? Delta i debatten under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere