RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk sparken, nå må han betale erstatning

Foto: Lina Livsdatter (Nordlys)
Ble avslørt av GPS-overvåkning av lastebilen.

Saken rundt Jørn-Roar Rollstad har fått mye oppmerksomhet, etter at han fikk sparken som sjåfør hos Avfallsservice AS etter 19 år i selskapet.

Årsaken til oppsigelsen var at arbeidsgiver mete å kunne bevise, ved hjelp av GPS-overvåking av bilen hans, at han hadde tatt for lange pauser og fakturert for mye overtid.

Rollstad gikk til retten for å få kjent oppsigelsen ugyldig og jobben tilbake. Han fikk blant annet støtte fra Datatilsynet, som mener at Avfallsservice hadde gått for langt.

Han krevde i tillegg erstatning for brudd på personopplysningsloven fordi han mener Avfallsservice på ulovlig vis har brukt data fra GPS i firmaets kjøretøy til å kartlegge de ansatte.

Les også: Fikk sparken fordi bilen var overvåket

Arbeidsgiveren har hele tiden mente at de har sitt på det tørre, og nå har de fått fullt medhold i retten, melder Nordlys.

Rollstad får ikke jobben sin tilbake, men må i stedet betale 2880 kroner i erstatning for 12 overtidstimer han uberettiget skal ha fått utbetalt lønn for. I tillegg må han ut med nesten 317.000 kroner i saksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere