Gå til sidens hovedinnhold

Fikk sparken, nå må han betale erstatning

Ble avslørt av GPS-overvåkning av lastebilen.

Saken rundt Jørn-Roar Rollstad har fått mye oppmerksomhet, etter at han fikk sparken som sjåfør hos Avfallsservice AS etter 19 år i selskapet.

Årsaken til oppsigelsen var at arbeidsgiver mete å kunne bevise, ved hjelp av GPS-overvåking av bilen hans, at han hadde tatt for lange pauser og fakturert for mye overtid.

Rollstad gikk til retten for å få kjent oppsigelsen ugyldig og jobben tilbake. Han fikk blant annet støtte fra Datatilsynet, som mener at Avfallsservice hadde gått for langt.

Han krevde i tillegg erstatning for brudd på personopplysningsloven fordi han mener Avfallsservice på ulovlig vis har brukt data fra GPS i firmaets kjøretøy til å kartlegge de ansatte.

Les også: Fikk sparken fordi bilen var overvåket

Arbeidsgiveren har hele tiden mente at de har sitt på det tørre, og nå har de fått fullt medhold i retten, melder Nordlys.

Rollstad får ikke jobben sin tilbake, men må i stedet betale 2880 kroner i erstatning for 12 overtidstimer han uberettiget skal ha fått utbetalt lønn for. I tillegg må han ut med nesten 317.000 kroner i saksomkostninger.

Kommentarer til denne saken