RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk støtte i Kringkastingsrådet

Sist oppdatert:
Nytt på nytt ble ikke refset av Kringkastingsrådet, som var delt i synet på programmets harsleas om Anne Kat. Hærlands fyllekjøring.

- Fyllekjøringen ble ikke bagatellisert. Det var god humor og fine replikker. Dette er den gode humoren, og da må det være lov å være selvironisk, sa rådsmedlem Nancy Porsanger under Kringkastingsrådets drøfting om Nytt på nytt gikk over grensen da deltakerne rått fleipet med Hærlands lovbrudd.

Programmet gikk på lufta for fire uker siden. Også andre i rådet mente det var fullt ut akseptabelt at Nytt på nytt harselerte over en av sine egne medarbeidere.

Lederen i Kringkastingsrådet, Kjellbjørg Lunde, var en av dem som reagerte på formen Nytt på nytt fikk kort tid etter at Hærland ble tatt for kjøring i påvirket tilstand på Frogner i Oslo 11. november, skriver NTB.

Kjellbjørg Lunde mener det var galt at Hærland i det hele tatt medvirket i programmet like i etterkant av kjøreturen.

- Jeg ser det som naturlig å stille det spørsmålet. Rådet har tidligere sagt at det er lov å fleipe om alvorlige ting, men mange så dette som en bagatellisering av Hærlands gjerninger, sier hun.

Prosjektansvarlig for Nytt på nytt, Charlo Halvorsen, la ifølge NTB vekt på at det ikke ville virke troverdig hvis Hærland skulle utebli fra programmet.

- Vi diskuterte alle hensyn knyttet opp mot det, men var sikre på at vi gjorde det rette, forklarte han for Kringkastingsrådet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere