RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tidsbestemt karantene

Dawda Leigh kunne mistet ti Tippeligakamper.

I nest siste serierunde i 2. divisjon, borte mot Kjelsås, pådro Dawda Leigh seg direkte rødt kort. Straffen var to kampers karantene i 2. divisjon.

Ved karantene i 2. divisjon er regelverket slik at spilleren ikke kan benyttes på a-laget før karantenen på nivået karantenen gjelder er ferdigsonet.

Med én kamp igjen av 2. divisjonssesongen lå det derfor an til at Leigh ikke kunne spille i Tippeligaen for Vålerenga før i slutten av april, når 2. divisjonssesongen 2011 starter. Med andre ord kunne Leigh risikert en karantene på ti kamper i Tippeligaen på grunn av en forseelse som ga to kampers karantene.

- Vi søkte forbundet om dispensasjon fra regelverket, og har fått svar om at karantenen er omgjort til en tidsbestemt karantene, som gjelder ut året. Dette tar vi til etterretning, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Dette betyr at Leigh ikke er aktuell for spill mot Tromsø i årets siste Tippeligakamp førstkommende søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere