RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk tre år gammelt krav

Foto: Birger Moen (Bygdeposten)
Sist oppdatert:
92-åring hadde betalt for lite for sykehjemsplassen sin siden 2007. Først i 2011 kom kravet.

Moren har bodd på Sigdalsheimen siden 2007. Først i februar fikk sønnene en regning fordi hun har betalt for lite for oppholdet alle disse årene, skriver Bygdeposten.

Brødrene Hans og Ole Jokstad i Sigdal har sin gamle mor på Sigdalsheimen. Den 92 år gamle kvinnen skal som alle andre beboere betale en viss andel av inntekta til oppholdet.

Utgangspunktet for beregningen er vedkommendes inntekt, men det viser seg at det er trukket altfor lite. Dermed sender kommunen krav på differansen til sønnene, men kravene er på beløp som forfalt helt tilbake til 2008.

Krav etter tre år
92 år gamle Gunhild Jokstad har bodd på Sigdalsheimen siden 2007. Det var først i februar i år, nær fire år etter at hun kom til sykehjemmet at Sigdalsheimen sendte krav på merbeløpet hun skulle betale.

I alt må hun betale vel 34 000 kroner for årene 2008 og 2009. Det var også et beløp på rundt 9 600 kroner for 2007, men dette kravet frafalles fra kommunens side på grunn av foreldelsesfristen.

- Mangler prosedyrer
Sønnen Hans tar hånd om det økonomiske for moren. Sammen med bror Ole stiller de seg svært kritiske til måten Sigdalsheimen og Sigdal kommune håndterer saken.

- Vi godtar at mor må betale mer ut fra at inntekten har vært større enn forutsatt. Men vi er svært skeptiske til at det går så mange år før vi får det første og eneste kravet.

- Hadde dette vært gjort etter rutinene, så ville vi selvsagt bedt om at det ble trukket større beløp, slik at vi ikke hadde fått disse kjempehøye regningene, sier brødrene, som regner med nok en smell når skatteoppgjøret kommer nå i sommer.

Etterlyste beløpene
I møte i september i fjor etterlyste brødrene en oversikt over de økonomiske forhold.

- Det viser seg jo at det allerede fra starten av oppholdet ble trukket for lite, sier brødrene, som i klartekst sier at dette skulle vært unngått.

De mener manglende rutiner og total svikt i internkontroll har ført til at de nå får presentert en stor regning.

- Beløpet er sikkert greit, men her er det store mangler ved rutiner og den jobben som er gjort – eller rettere ikke gjort, sier Hans og Ole Jokstad.

Les flere saker hos Bygdeposten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere