RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ørjan Nilsson

Fikk tre jobber - midt i krisen

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten i Norge steg med 46 prosent i januar. Bente Vassbakk (29) gikk mot strømmen og har fått ny jobb.

(iBergen.no) Torsdag denne uken la NAV fram ledighetstallene for januar. I Norge var det registrert 20.500 flere arbeidsledige hos NAV sammenlignet med januar i fjor. Det er en økning på skyhøye 46 prosent.

Går mot strømmen
Bente Vassbakk begynner i ny jobb i Baneservice på Minde som holder på å bygge Bybanen i Bergen på mandag.

- Det føles veldig deilig og ikke minst trygt. Man sitter jo på leilighet og bil og alt skal betales, sier Vassbakk, som begynner i jobben førstkommende mandag.

Les mer om jobb her:Slik får du jobb i krisetider.

Tre jobbtilbud
5742 hordalendinger var registrert som arbeidsledige i januar i år. Dette er 1621 flere enn på samme tid i fjor. Vassbakk fikk tre jobbtilbud på under en måned.

- Gjennom Manpower fikk jeg tilbud om to forskjellige stillinger i forsikringsbransjen, men landet til slutt på denne jobben, som jeg også fikk gjennom Manpower, forteller hun til iBergen.no.

Priser erfaring
Jobben Bente går til er en administrativ jobb og hun skal jobbe med sikkerhetsrutiner, timeregistrering og koordinering av mannskapene som jobber på Bybanen.

- Jeg har jobbet siden jeg var ung og har jobbet meg opp erfaring. Det er ikke dumt i disse tider, forteller hun.

Ifølge tallene NAV offentliggjorde torsdag har samtlige yrkesgrupper i løpet av det siste året hatt en nedgang i antallet ledige stillinger. Sterkest nedgang har industriarbeid med 62 prosent. Etterfulgt av bygg og anlegg med 57 og kontorarbeid 56 prosent. Svakest nedgang har undervisning, hvor det nå er 12 prosent færre ledige stillinger sammenlignet med januar i fjor.

Gruppen hvor arbeidsledigheten steg mest var hos menn mellom 20-29 år, denne gruppen hadde en årsvekst i antallet ledige med 86 prosent i januar. Kvinner mellom 20-29 år hadde en økning i ledigheten på 25 prosent i den samme perioden.

Les mer på iBergen. no:Så mange mistet jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere