*Nettavisen* Nyheter.

Fikk trestokk gjennom halsen

Foto: Splash News (Splash News)

Utrolig nok gikk det bra for Garret Mullikin (12). Se bildene her.

18.06.09 12:18

(SIDE2): Historien om gutten får nå mye oppmerksomhet i USA.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Det var for litt over en uke siden en motorsykkeltur på en terrengsykkel ble en smertefull opplevelse for Mullikin.

20 cm ned gjennom halsen
Han hadde ikke prøvd en motorsykkel før, men en to år yngre kamerat overtalte han til å prøve. Den første turen endte med at han kolliderte med et tre.

De resulterte i at en trestokk på tykkelse med et kosteskaft gikk tvers gjennom halsen hans og ned i brystkassen. Til tross for at treet gikk over 20 centimeter ned i halsen og brystet på gutten unngikk han skader på store blodårer, lunger og hjerte.

Dette karakteriseres som utrolig flaks, og en rekke TV-kanaler og aviser har nå intervjuet gutten og hans mor om hendelsen.

– Ikke vondt
Bildene av han på sykehuset med trestokken gjennom halsen er nok til å få de fleste til å grøsse

-Jeg ville så gjerne. Han sa han skulle lære meg hvordan, sier han om kompisen. Jeg går ut fra at jeg trykket for hardt på gassen eller at jeg ikke holdt inne bremsen. Men jeg skjøt fart og traff trærne og krasjet, fortalte han i et intervju med Today Show.

– Jeg traff bakken og da så jeg at det var noe som stakk ut halsen min. Det var ikke så vondt som jeg trodde det ville være. Det er en følelse som er vanskelig å beskrive, for jeg var veldig redd.

Pappa reddet situasjonen
Da han og kompisen løp inn til hans mot og far fikk moren panikk. Faren som tidligere har vært i speideren holdt imidlertid hodet kaldt og hindret de andre fra å prøve å dra stokken ut igjen av gutten. Han ringe istedenfor nødtelefonen.

Ifølge legene reddet dette trolig guttens liv ettersom han ville blødd i hjelp om stokken hadde blitt dratt ut.

Ambulansefolkene som senere kom til stedet knakk av trestokken slik at de fikk satt en nakkekrage på gutten, og senere ble han fraktet over 6 mil til nærmeste sykehus med helikopter.

Utskrevet etter en uke
For foreldrene fortsatte dramatikken da legene ringte dem i bilen på vei til sykehuset og fortalte at den venstre lungen til gutten var kollapset, og til tross for at alle vitale organ var uskadd ville de likevel åpne brystet hans for å få ut treet.

Mullikin ble utskrevet fra sykehuset etter en uke, og restituerer seg nå hjemme hos familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.