RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk troen etter tap

Foto: SVEN-ERIK RØED (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Godset-trener Dag-Eiliv Fagermo mener russiske fotballferdigheter går så langt utenpå de norske, at det var greit å tape i dag.

Klubben til Erik "Panzer" Hagen har et budsjett på 650 millioner kroner, og selveste Dick Advokaat i trenerstolen. I fjor gikk laget helt frem til kvartfinalen i UEFA-cupen, blant annet på bekostning av Rosenborg.

Etter at Strømsgodset i dag tapte knepet 1-2 mot det russiske mesterlaget, fikk Dag-Eilev Fagermo brått troen på guttene sine.

- Jeg synes vi gjør en meget god kamp. Noe er på gang her, jeg fikk troen på laget, sier han til Nettavisen.

Ni landslagsspillere
For selv om drammenserne i perioder slet med å henge med russerne i vendingene, hadde også Peter Kovacs to headinger i tverrliggeren i løpet av første omgang.

- Zenit kom hit med ni landslagsspillere, derav spissene på det russiske landslaget, sier han.

Andrej Arshavin ble årets spiller i Russland i fjor, og scoret like godt begge målene under oppgjøret i Marbella i dag. Det første på straffe og det andre etter flott samspill med angrepspartner Igor Denisov og kantspiller Vladislav Radimov.

Godset tok ledelsen i oppgjøret da Keijo Huusko headet laget i føringen etter 24 minutters spill.

Slitne russere
- De siste 20 minuttene var vi faktisk best igjen, men da var nok russerne slitne. Likevel maktet vi ikke å lage noen farligheter, selv om vi kom til masse innlegg.

- Hvor sterke er Zenit i forhold til norske toppklubber?

- Ingen norske lag er på dette nivået, så det var suveren matching for oss. De har bedre spillere, med bedre individuelle ferdigheter. Men kollektivt sett er de nok ikke bedre enn norske lag.

Erik "Panzer" Hagen spilte for øvrig første omgang for russerne, og skal etter rapportene å dømme ha klart seg brukbart.

PS! Svenske Mattias Andersson fikk seg en stempling på hånden, men etter hva Nettavisen forstår skal det ikke være snakk om et brudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere