RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk Troll-kontrakt

Sist oppdatert:
Statoil har tildelt Leirvik Module Technology AS kontrakten på å utvide boligkvarteret på Troll A-plattformen.
Privateide Leirvik Module Technology er ledende på konstruksjon og levering av boligmoduler til offshoreindustrien, og har nå hanket inn en ny storkontrakt.

Verdien på kontrakten fra Statoil og Troll-lisensen er på hele 725 millioner kroner.

Leirvik MT skal bygge nye boligmoduler på til sammen 5.300 kvadratmeter. Modulene skal integreres med det eksisterende boligkvarteret på Troll A-plattformen. Det "nye" kvarteret får en kapasitet på 150 enkle lugarer, rekreasjonsområder, administrasjonssenter, kontrollrom samt alle andre nødvendige fasiliteter for å drive et hotell til havs.

– Utvidelsen er et nødvendig tiltak for å kunne ha nok sengekapasitet på Troll A til å håndtere utvidelsene med mer og nytt produksjonsutstyr i årene framover, sier Geir Amland, som er direktør for Troll i en kommentar.

Modulene skal bygges i aluminium.

Planlegging og prosjektering starter umiddelbart, og prefabrikasjon av aluminium vil starte tidlig på høsten 2007. Modulene skal leveres ferdig testet i april 2009.

I løpet av sommeren samme år skal de installeres som to store moduler med tungløftfartøy. Fem mindre moduler skal installeres med plattformkranen etter at de to hovedmodulene er koblet opp.

Kontrakten er den største i Leirvik MTs historie. Administrerende direktør Harald Karlsson sier at dette medfører at selskapet i dag har en historisk høy ordrereserve på til sammen 1,7 milliarder kroner som skal leveres i løpet av to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere