Fikk trøst av kjæresten

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Anette Wiborg kjempet tappert om den internasjonale modelltittelen.

11.11.10 09:05

London: (SIDE2:) Det var en tydelig skuffet Anette Wiborg (20), som måtte innse nederlaget i den internasjonale finalen om å bli årets Specsavers modell.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Det er jo vanskelig å vite på forhånd, men han som vant var hakket bedre, og kjempesøt. Han er fra Irland, og muligens lettere for modellbyrået å bruke her, sier Wiborg, da Side2 møter henne rett etter finaleshowet.

LES OGSÅ:- Jeg har en god sjanse

- Høyt nivå
Det stjernespekkede eventet ble holdt i Victoria and Albert Museum i London, og det var ikke rent få kjendiser som hadde tatt turen til den fasjonable bydelen Knightsbridge denne kvelden. På gjestelisten stod både Kelly Brook, Samantha Fox, Jodie Kidd og Lisa Snowdon, som også satt i juryen.

- Nivået var veldig høyt i år. Gangen, utstrålingen, og selvsikkerheten til modellene var stor. Juryen var splittet, men vi har kommet til enighet. Livet til en av disse kommer til å endre seg dramatisk i kveld, proklamerte Snowdon like før resultatet ble offentliggjort.

I juryen satt også moteredaktøren i den engelske avsien The Daily Mail, Hilary Alexander, markedsdirektør i Specsavers, Richard Holmes, grunnleggeren av modellbyrået Storm, Sarah Doukas, kjendisstylist Andrew Barton og den danske mote kommentatoren, Jim Lyngvild.

- Vil gjøre narr av meg

Topplasseringen gikk til 20-årige Benny Glendinning fra Nord-Irland, og selv var vinneren overrasket over seieren.

- Dette forventet jeg ikke. Når jeg kommer hjem vil gutta gjøre narr av meg. Men dette kan være starten på noe nytt, innrømmer Glendinning.

Som seierherre kan han reise hjem med modellkontrakt med det London-baserte modellbyrået Storm Modell Management, en to ukers luksusferie til Karibien, inkludert lommepenger, en makeover med kjendisfrisør Andrew Barton, et års forbruk av hudpleieprodukter, samt et gavekort på briller fra Specsaves.

- Mulighet i Storbritannia
Kveldens konferansier var stylist, og programleder Gok Wan.

Den fargerike personligheten, kanskje mest kjent fra TV-serien «Hvordan se bra ut naken», hadde prinsippfast ikke uttalt seg om modellfinalistene i forkant av konkurransen, men delte allikevel noen av sine synspunkter etter at resultatene var offentliggjort.

- Benny var fantastisk og absolutt en verdig vinner. Han var veldig selvsikker, sier Wan til Side2.

Han mente kvelden hadde vært svært vellykket, og brukte verkingen i føttene som utgangspunkt for sin vurdering på dette punktet.

- Anette er vakker, og jeg tror hun absolutt kan ha en mulighet til å gjøre karriere i Storbritannia, sa Wan.- En fin opplevelse for familien

Men til tross for at skuffelsen var stor for Norges modellhåp var det allikevel et lysglimt i tunnelen. Wiborg hadde nemlig med seg sitt eget entourage, i form av kjæreste, mor og storesøster, Christine Wiborg.

- Hun var fantastisk, og jeg er veldig, veldig fornøyd med hennes innsats. Hun var utrolig flink, og dette har vært en opplevelse for hele familien, sier storesøster Christine er kåret.

- Det er bra at hun kom så langt, og jeg er ikke skuffet, påstår mamma, Ann-Merete Wiborg.

Anettes kjære, Erlend Jahr, synes derimot det var litt merkelig at Anette ikke nådde høyere opp.

- Jeg synes det var veldig rart hun ikke var blant de fire første, sier han, men er raskt ute med å gi kjæresten et trøstekyss.

Dansk på pallen
På andreplass i konkurransen kom 17-årige Helena Drent fra Holland. Hun kunne fortelle at selv om hun ikke nådde helt til topps, hadde konkurransen gitt henne mer tro på seg selv som modell.

- Før jeg kom hit visste jeg ikke om jeg kom til å klare dette, men når jeg først var her bestemte jeg meg for å virkelig gå inn for det. Nå vet jeg at folk har lagt merke til meg, og mener jeg går bra – og det har gitt meg selvsikkerhet, sier hun til Side2, når vi møter henne bak scenen.

I konkurransen ble delt tredjeplass mellom Demi Matthews (17) og danske Pavla Schlägerova (20), som var den eneste skandinaviske modellen med pallplassering.

3886

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag